Türk Kadınlarının İnternet Kullanım Alışkanlıkları Açıklandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında IAB Türkiye ve Gemius, “Türk Kadınının Dijital Haritası” adlı çalışmayı yayınladı. Çalışmada, kadınların dijital alışkanlıklarından internette harcadıkları süreye pek çok bilgiye yer veriliyor.


Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Türkiye’deki kadınların internet kullanımın incelendiği bir araştırma yayınlandı. Araştırma, IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması ve Gemius AdReal verileriyle oluşturuldu.

2018 yılında bilgisayardan internete erişen kadın sayısı 12.411.137, mobilden ulaşan kadın sayısı 21.272.212 olarak açıklandı.

Kadınların en çok tercih ettiği kategori ise video ve televizyon kategorisi oldu. Bu alanda sosyal ağlar 2., haberler 3., e-ticaret 4. ve yaşam da 5. sırayı aldı.

Kadınlar en çok sosyal ağlara zaman ayırırken, onun ardından ilanlar, e-ticaret, oyun ve haber kategorileri geldi.

Kadınlar, YouTube’da ayda 9 saat 11 dakika, Netflix’te ise 10 saat 29 dakika harcadılar.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Çin’in Tianwen-1 Mars sondası bu mutlaka görülmesi gereken videoyu ışınladı 2021
Çin’in Tianwen-1 Mars sondası bu mutlaka görülmesi gereken videoyu ışınladı 2021

Çin’in Tianwen-1 sondası, kızıl seyyarenin çevrenindeki oranla yoğun birkaç aylık uzay trafiğinin öncesinde, Mars etrafındaki yörüngesinin yeni videosunu geri gönderdi. Çin Milli...

Nokia 3.1 İçin Android 9 Pie Dağıtımına Başlandı
Nokia 3.1 İçin Android 9 Pie Dağıtımına Başlandı

Android One programıyla birlikte sunduğu saf Android deneyimi sayesinde oldukça hızlı güncelleme verebilen nadir şirketlerden biri olan Nokia, bu özelliğini kaybetmek istemiyor. Finli...

Kullanıcılar, Google'daki Konum Verilerini Silebilecekler
Kullanıcılar, Google'daki Konum Verilerini Silebilecekler

Teknoloji devi Google, konum geçmişini veritabanından otomatik olarak silmeye yarayan yeni bir özelliği kullanıma açtı. Bu özellik, Google'ın hem iOS ve hem de Android sürümünde...