Apple, Yeni MacBook Pro Tasarımında ‘Flaxgate’i Çözdü

MacBook Pro’ların yaşadığı ve ‘Flexgate’ adı verilen sorun, geçen yılın MacBook Pro tasarımıyla birlikte ortadan kalkmış gibi gözüküyor.


Eski model MacBook Pro’larda yaşanan ciddi bir sorun, küçük bir kablo yüzünden ekranın arıza yapmasına ve 700 dolarlık tamir faturası çıkmasına sebep oluyordu.

Özellikle 2016 sonrası cihazlarda görülen ve ‘Flexgate’ adı verilen bu sıkıntının nedeni görüntü kablosunun kısa olmasıydı. Kısa olan kablo, cihaz açılıp kapandıkça yıpranıyordu ve ekranın 90 dereceden fazla açılması halinde görüntü tamamen gidiyordu. Bu durumda da 6 dolarlık kablo yüzünden 700 dolar tamir masrafı ortaya çıkıyordu.

2018 MacBook Pro’lar bu sorunu aşmış görünüyor. Bu cihazların tasarımında yapılan küçük ama önemli bir değişiklik sayesinde sorun çözülmüşe benziyor. Yeni tasarımda görüntü kablosu 2 milimetre uzatıldı. Bu da ekran açılıp kapandığında çok daha az gerilen ve çok daha az yıpranan bir kablo demek. Öte yandan görüntü kablosu hala ekrana sabit. Yani kablonun zarar görmesi halinde yine bütün ekran için para ödemek gerekiyor.

Apple hiçbir zaman için sorunun tasarımdan kaynaklandığını kabul etmemiş olsa da yapılan tasarım değişikliği gözlerden kaçmadı. 2018 ve sonrasına ait modellerde de benzer bir sorun yaşanması durumunda Apple’ın nasıl hareket edeceği merak konusu.




MediaTek MT6893 6nm Yonga Setinin Temel Özellikleri Sızdırıldı
MediaTek MT6893 6nm Yonga Setinin Temel Özellikleri Sızdırıldı

Ekim ayında, MediaTek’in Cortex-A78 CPU çekirdekli MT6893 ve MT6891 yonga setleri üzerinde çalıştığı anlaşıldı. Geçtiğimiz hafta, yaklaşan MT6893 SoC tarafından yönlendirilen...

Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti! 2021
Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti! 2021

Dünyanın en fazla işlem gören kripto para birimi Bitcoin, tekrar yükselişte. 908 milyar dolarlık piyasaya değeri ile pazarın yüzde 60’ından fazlasına hakim olan dijital para birimi, 50...

Wi-Fi Şifresi Nasıl Değiştirilir? (Resimli Anlatım)
Wi-Fi Şifresi Nasıl Değiştirilir? (Resimli Anlatım)

Bu haberimizde modeminizin Wi-Fi şifresini nasıl değiştirebileceğinizi veya mevcut Wi-Fi şifresini nasıl öğrenebileceğinizi yazılı ve resimli olarak anlattık. ...