Huawei Mate 30 Pro'nun DxOmark Puanları Belli Oldu

Huawei'nin Google servisleri olmayan yeni amiral gemisi Mate 30 Pro, DxOmark ekibi tarafından test edildi. DxOmark testleri sonucunda Mate 30 Pro'nun dörtlü kamera kurulumu, son dönemlerde piyasaya sürülen amiral gemilerini sollamış durumda.


Çinli teknoloji üreticisi Huawei'nin son amiral gemisi telefonu Mate 30 Pro, gündemden düşmüyor. Piyasaya sürülmeden önce Google servislerinin olmayacağının ifade edilmesiyle daha da tartışma konusu olan Mate 30 Pro, piyasaya sürüldükten sonra ise kullanıcılara sunduğu özellikleriyle sık sık konuşuluyor.

Şimdi ise Huawei Mate 30 Pro'nun, kamera performansını ortaya koyan DxOmark sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Huawei Mate 30 Pro'nun kamera performansı, son dönemlerde piyasaya sürülen ve DxOmark testlerine giren bütün amiral gemilerinin kamera performanslarını gerisinde bırakıyor.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro'nun genel DxOmark skoru121 puan. Bu puan, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 10+'ın aldığı 117 puanın bile üzerinde yer alıyor. Anlaşılan o ki Huawei, Kirin 990 işlemcisiyle Huawei Mate 30 Pro'da kullandığı 40 megapiksellik ana kamera ve bu kameraya eşlik eden diğer kameraları, tam bir uyum içerisinde çalıştırmayı başarmış durumda.

DxOmark, Huawei Mate 30 Pro'ya 121 puan verebilmek için iç ve dış mekanlarda 1.600'den fazla fotoğraf çekimi yapmış durumda. Ayrıca test ekibi, iki saatten daha uzun bir süre boyunca Huawei Mate 30 Pro ile video çekimleri yaptı. Bu da DxOmark'ın verdiği sonuçların ciddi anlamda önemli olduğunu ortaya koyuyor. Dilerseniz şimdi DxOmark ekibinin yaptığı çalışmaların detaylarına bakalım.

Huawei Mate 30 Pro

DxOmark ekibi tarafından yapılan açıklamalara göre Huawei Mate 30 Pro, düşük ışıklı ortamlarda bile fazlasıyla kaliteli bir görüntü sunabiliyor. Yapılan açıklamalara göre Huawei Mate 30 Pro'nun düşük ışıklı ortamlarda renk dengesini yeteri kadar sağlayabiliyor, gölgeleri olabildiğince iyi gösteriyor ve karanlık ortamdan kaynaklanan renk bozulmalarını minimalize edebiliyor. Ayrıca Mate 30 Pro'nun düşük ışıktaki flaş kullanımı ve flaş etkisi de bir hayli başarılı. Flaş otomatik moda alındığında da Mate 30 Pro, ortaya iyi bir iş koyabiliyor. Tüm bunlara ek olarak ekip, Mate 30 Pro'nun bazı zamanlarda renk doygunluğunu fazlalaştırdığını ve görüntüleri az da olsa yumuşattığını gözlemlediklerini söylüyor.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro'nun geniş açılı sensörüyse, fazlasıyla başarılı ancak çok önemli bir kusuru var. Bu kusur, rakiplerine göre biraz daha dar bir açı sağlaması. Ancak ekip, bu kusur haricinde Mate 30 Pro'nun geniş açılı sensörünün hem renk doygunluğunu hem de sunduğu genel kaliteyi fazlasıyla başarılı bulmuş durumda.

Huawei Mate 30 Pro'nun video çekim performansı da DxOmark ekibinin çalışmaları arasında yer alıyor. Bilindiği üzere Huawei Mate 30 Pro'nun kamerası 4K çekim yapabiliyor. DxOmark ekibinin açıklamalarına göre Huawei Mate 30 Pro'nun video performansı, bugüne dek test yapılan akıllı telefonlar arasındaki en yüksek kaliteyi sunuyor. Dilerseniz şimdi sizleri, DxOmark ekibinin Mate 30 Pro'yla çekmiş olduğu videoyla baş başa bırakalım.




9  Sonra İsminin Alan Adını Kazanan Adamın Hikayesi
9 Sonra İsminin Alan Adını Kazanan Adamın Hikayesi

Bir adam, kendi ismine sahip olan alan adını yeniden alabilmek için tam 9 yıldır bekliyor. Sizlerle Jerry Alex'in hikayesini paylaşacağız. ...

RollerCoaster Tycoon'da Yapılmış En Uzun Pist
RollerCoaster Tycoon'da Yapılmış En Uzun Pist

Getiğimiz yıl, RollerCoaster Tycoon oyuncusu Marcel Vos, gerçek hayatta 12 yılda tamamlanan bir parkur yapmıştı. Bu kabus gibi ‘eğlence’, bu yıl Vos tarafından daha da içinden...

Huawei, P Smart (2019)'un Adını Değiştirdi
Huawei, P Smart (2019)'un Adını Değiştirdi

Huawei, Avrupa'nın bazı bölgelerinde P Smart (2019) model telefonunu satışa sundu. Fakat şirketin yeni planları, Avrupa dışındaki pazarlarda telefonun adını değiştirmek üzerine. ...