Firefox İle Kendiliğinden Oynatılan İçerikler Engelleniyor

Mozilla'nın Firefox için sunduğu yeni güncelleme ile daha birçok geliştirmenin yanında internet sitelerinde kendi kendine oynatılan sesleri veya videoları otomatik olarak engelleyebilen bir özellik kullanıma sunuldu.


Mozilla, Firefox için 'version 66' isimli güncellemesini yayınladı. Standart hata düzeltmeleri ve bir takım geliştirmeler içeren bu güncelleme ile yeni bir özellik daha sunuldu: Rahatsız edici içerikleri engelleyebilme.

Bu güncelleme ile kendiliğinden oynatılan sesler veya videolar engellenebiliyor. Mozilla'nın eklediği bu yeni özellik bir internet sitesine girdiğinizde kendi kendine açılan bir videoyu algılayıp susturacak kadar akıllı. Mesela bir haber sitesine girdiğinizde sitenin size zorla izletmeye çalıştığı alakasız bir konu hakkında konuşan bir spikerin videosu bu özellik ile sessize alınıyor, size de huzurlu bir şekilde haberleri okumak kalıyor.

Sadece oynat butonuna tıklayarak, isterseniz engellenen bir videoyu izleyebilirsiniz. İstediğiniz siteleri beyaz listeye ekleyerek, bu sitelerde bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Bu günlerde birçok internet sitesinde çıkan rahatsız edici reklamları biliyorsunuz. Bir yere tıkladığınızda ya da bir işlem yaptığınızda ekrana bu reklamlar çıkabiliyor ve eğer görüntü içeren bir reklam ise yavaş yüklenerek insanın sinirlerini test edebiliyor. Bu yeni güncelleme ile gelen bir özellik sayesinde (scroll anchoring) Firefox, bu yavaş yüklenen reklamları beklemek zorunda kalmamanızı sağlıyor.

Güncelleme ile gelen diğer yenilikler ise çoklu sekmeler içinde arama yapabilme, gizli modda daha iyi arama yapma, gelişmiş ve daha anlaşılır güvenlik uyarıları, Windows Hello için kimlik doğrulama desteği şeklinde sıralanabilir. Ayrıca, Firefox 66 daha iyi bir eklenti deneyimi vadediyor; eklenti ayarlarını tek bir klasörde saklamak yerine her bir eklenti için ayrı bir klasör oluşturarak sayfaların daha hızlı yüklenmesi sağlanıyor.




eSIM Teknolojisi, Samsung Galaxy S10'da Bulunmuyor
eSIM Teknolojisi, Samsung Galaxy S10'da Bulunmuyor

Yaklaşık 25 yıl önce hayatımıza giren SIM kartlar, eSIM'in Google’ın Pixel 2 ve Pixel 2 XL akıllı telefonlarıyla karşımıza çıkmasına kadar büyük bir değişim yaşamamışlardı....

2019 Yılında Netflix'ten Kaldırılma İhtimali Olan 4 Dizi
2019 Yılında Netflix'ten Kaldırılma İhtimali Olan 4 Dizi

2019'un ilk ayı geldi geçti. Daha önce olduğu gibi önümüzdeki aylar içinde de Netflix'e yeni diziler eklenmeye devam edecek. Fakat işin öbür yüzüne baktığımızda iptal edilen ya da...

Banka Hesaplarını Hedefleyen Bir Virüs Keşfedildi
Banka Hesaplarını Hedefleyen Bir Virüs Keşfedildi

İlk kez geçtiğimiz yıl keşfedilen, Android kullanıcılarının bankacılık işlemlerini hedef alan kötü amaçlı yazılım BianLain, gelişmiş haliyle yeniden keşfedildi. Kötü amaçlı...