Popüler Instagram Takip Uygulaması App Store'dan Kaldırıldı

ABD’li teknoloji devi Apple, Instagram takipçi ve beğeni kontrolü sağlayan üçüncü taraf uygulaması Like Patrol’u topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle App Store’dan kaldırdı.


Facebook şemsiyesi altında faaliyet gösteren fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, geçtiğimiz ekim ayının başında ‘Takip’ sekmesini kapatmıştı. Takip ettiğiniz kişilerin hangi gönderilere beğeni ve yorum bıraktığını ya da kimleri takip ettiğini görebileceğiniz sekme, bu yönüyle stalkerların ekmek yediği yegane yerlerden biriydi.

Instagram, gizliliği esas alarak söz konusu bölümü kapattı; ancak temmuz ayında App Store listelerine sessizce giren Like Patrol adlı bir uygulama, kaybolan bu özelliğin geri gelmesini sağlamıştı. Kullanıcıları, her zamankinden çok daha kolay bir şekilde casusluk yapmaya iten üçüncü taraf uygulama, kişinin sosyal medya faaliyetlerini rahatsız edici bir şekilde yakından izliyor. 

Like Patrol uygulaması:

Like Patrol

Hatta Like Patrol, ödeme yapan abonelere, belirledikleri kişilerin bir fotoğrafa yorum veya beğeni bıraktıklarında gerçek zamanlı bildirim almalarını sağlayan özel bir hizmet dahi oluşturdu. Stalkerlığın dozunu kaçıran bu uygulamaya karşı kayıtsız kalmayan Instagram, Like Patrol gibi uygulamaların uygunsuz bir şekilde veri mühendisliği yaptığını söyleyerek, çeşitli yaptırımlar üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti. 

Apple, sosyal medya devinin açıklamalarını takiben Like Patrol’u uygulama mağazası App Store’dan kaldırdı. Konuya ilişkin CNET’e konuşan Like Patrol’un geliştiricisi Sergio Luis Quintero, "Uygulamamızın Apple politikalarını ihlal etmediğine inanıyoruz, önümüzdeki günlerde bu karara itiraz etmeyi planlıyoruz. Uygulamamız herhangi bir politikayı ihlal etseydi, Instagram da 2011’den 2019’a kadar aynı politikaları ihlal ederdi” ifadelerini kullandı. 

App Store’a geri dönmek için mücadele edeceklerini belirten Quintero, uygulamanın araçlarını açık kaynaklı hale getireceğini ve önümüzdeki günlerde herkesin kullanabileceğini söyledi.




Habersiz Oyuncularla Çekilen Enfes Battlefield Videosu
Habersiz Oyuncularla Çekilen Enfes Battlefield Videosu

Gage Allen isimli prodüksiyon sanatçısı, son yaptığı Battlefield klibiyle bambaşka bir deneyim sunmayı hedefledi. ...

İlk Nesil Pixel Telefonlar, Son Bir Güncelleme Alacak
İlk Nesil Pixel Telefonlar, Son Bir Güncelleme Alacak

Bildiğiniz üzere Google, son üç nesil Pixel cihazlar için yayınladığı kasım ayı güncellemesini ilk nesil Pixel telefonlar için yayınlamamıştı. Bu noktada Google, güncelleme...

Android Telefonlarda Zararlı Bir Yazılım Tespit Edildi
Android Telefonlarda Zararlı Bir Yazılım Tespit Edildi

Android telefonların bağışıklık sistemi Apple telefonlara göre biraz daha zayıf. Bu zayıflıkları tespit eden bir yazılımcı, tespit edilmesi çok güç olan bir zararlı yazılım...