iOS 13'ü Alamayacak Cihazlar Belli Oldu

Şirket iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın iOS 13'ü almayacağını onayladı.


iOS 13’ün yaşlanmış Apple cihazlarına geleceğine dair bir takım umutlar vardı ancak şirket iOS 13 duyurularında eski cihazlarını kullanan kullanıcılara kötü haber verdi. Şirket yaptığı duyuruda, ücretsiz olarak dağıtılacak olan iOS 13’ün iPhone 6S ve sonrasındaki cihazları kapsayacağını söyledi.

Yani iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus cihazlar iOS 12’nin final sürümünde kalacak. Şirketin şu an test aşamasında olduğu iOS 12.4 işletim sisteminin son sürümü ya da sürümlerinden bir tanesi olacak. iPhone’lar haricinde iOS 12, iPad’lerin de son işletim sistemi olabilir. Apple, tabletler için yeni işletim sistemi olan iPadOS üzerinde çalışıyor.

Tüm bunlar iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile iPad Air 2’den eski tabletler, 5.nesil iPad ve iPad mini 4’ün iOS 13’ün özelliklerinden faydalanamayacağı anlamına geliyor. iOS 13 ile birlikte gelen özellikler arasında ise karanlık mod, mesajlar uygulaması için güncellemeler ve Apple’ın kaydırma temelli klavyesi QuickPath bulunuyor.

Ayrıca yukarıda saydığımız telefon modelleri, Apple’ın bu sene içerisinde iOS 13’ün yanı sıra çıkaracağı watchOS 6’yı da kullanamayacak. Şirket, watchOS 6’nın sadece iPhone 6S ve üstündeki cihazlarla uyumlu olacağını duyurdu.

Apple, iOS 13’ün final sürümünün, uzun bir beta periyodundan sonra bu sonbaharda geleceğini söyledi. Şirket aynı zamanda iOS 13'ün bugünden itibaren geliştiricilere açılacağını ve Haziran sonundan itibaren beta programının başlatılacağını açıkladı. iOS 13’ün yanı sıra şirketin 2019 iPhone modellerini bu yılın Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor.

Güncellemeyi alacak olan iPhone modellerinin listesi:

  • iPhone XS Max
  • iPhone XS
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone SE 




GTA 6'nın Çıkış Tarihiyle İlgili Çok Önemli Gelişme
GTA 6'nın Çıkış Tarihiyle İlgili Çok Önemli Gelişme

Rockstar Games'in GTA 6 serüveni, arap saçına dönmüş durumda. Şimdi yaşanan gelişmeyse, oyunun bir kez daha 3 Aralık'taki PlayStation Awards etkinliklerinde tanıtılabileceğini...

Elon Musk, en zenginler listesinde zirveyi Jeff Bezos’a kaptırdı 2021
Elon Musk, en zenginler listesinde zirveyi Jeff Bezos’a kaptırdı 2021

Geçtiğimiz hafta dünyanın en zenginler listesinde ilk sefer birinci sıraya yükselen SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın öncülüğü kısa sürdü. Elon Musk zenginler listesinde tekrar...

İnterneti Kasıp Kavuran A Word Benzeri 4 Mobil Kelime Oyunu
İnterneti Kasıp Kavuran A Word Benzeri 4 Mobil Kelime Oyunu

Yerli yapım olmasıyla bizleri gururlandıran A Word kelime oyunu, tamamıyla Türkçe oluşuyla da bulmaca severlere oldukça keyifli bir oynanış sunuyor. Peki A Word isimli mobil oyun nasıl...