Android Q ile Navigasyon Tuşları Standart Hale Gelecek

Google Android Q üzerinde çalışmalarını sürdürürken, ortaya yeni bir detay daha çıktı. Android Q işletim sisteminde yenilecek olan navigasyon barı, tüm akıllı telefonlarda kullanılabilecek olan bir standart olacak. Üreticiler, navigasyon barını kendi isteklerine göre değiştiremeyecekler.


Bilindiği üzere Android 9 ile birlikte navigasyon tuşlarında özgürleştirilmiş, akıllı telefon üreticileri kendilerine özel hareketler yardımıyla navigasyon barının işlevselliğini özelleştirmişlerdi. Android Q ile bu özellik telefon üretici firmaların tercihlerinden çıkarak bir 'standart' haline geliyor. Google bu bağlamda büyük telefon üretici şirketlerle birlikte çalıştı ve ortaya yeni bir navigasyon barı çıktı. Android Q kullanıcıları bu bar yardımıyla, uygulamalar arası geçiş yapabilecekler, ana ekran menüsüne doğrudan ulaşabilecekler.

Google'ın üst düzey yöneticilerinden olan Allen Huang, yenilenen navigasyon çubuğu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Huang yaptığı açıklamalarda, navigasyon barının hem kullanıcılar açısından daha verimli kullanılabileceğini hem de geliştiriciler için kolaylık sağlayacağını düşündüklerini belirterek, yeniden düzenlenen bu navigasyon çubuğunun Android ile en uygun olan şekline kavuştuğunu ifade etti.

Bilindiği üzere şu an Android telefonlarda bulunan navigasyon çubuğu, Android Q'ya göre çok farklı ve çeşitli. Bu noktada da Huang kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmenin doğru olmadığını ifade ederek, şu an Android kullanan kişilerin bu değişiklikten etkilenmeyeceğini belirtti. Huang'ın bu sözünü açıklamak gerekirse; eğer işletim sisteminizi güncelleyerek Android Q kullanmaya başlarsanız herhangi bir yenilik görmeyeceksiniz. Ancak Android Q işletim sistemine sahip olan yeni bir telefon alırsanız, ayarlar bölümünden bu çubuğu nasıl kullanmak istediğinize göre özelleştirebileceksiniz. Dilerseniz 3 tuşlu bir navigasyon çubuğu olarak, dilerseniz de parmak hareketleriniz yardımıyla komut verebileceğiniz bir şekilde kullanabileceksiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Samsung Galaxy A60 ve A80'nin Tanıtılacağı Yer Ortaya Çıktı
Samsung Galaxy A60 ve A80'nin Tanıtılacağı Yer Ortaya Çıktı

Samsung'un orta segmente hitap eden akıllı telefonlarının tanıtılacağı yerlere dair söylentiler geldi. ...

İddia: Echo ve Alexa Cihazları Her Zaman Dinliyor Olacak
İddia: Echo ve Alexa Cihazları Her Zaman Dinliyor Olacak

Akıllı ev aletleri, günümüzde gittikçe yaygın olarak kullanılıyor. Amazon'da bu konuda her geçen gün cihazlarındaki teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Yeni yayımlanan patentte,...

AMD Epyc Sunucu İşlemcileri Tanıtıldı
AMD Epyc Sunucu İşlemcileri Tanıtıldı

AMD, sunucularda kullanılabilmesi için ürettiği 64 çekirdekli işlemcilerini tanıttı. Özellikleriyle dikkat çeken ve 64 çekirdeğe kadar çıkabilen bu işlemciler oldukça pahalı...