CoD: Mobile Kontrolcü Desteği Neden Kaldırıldı?

Call of Duty: Mobile'in beta versiyonu yayınlandığında oyun kontrolcü desteği sağlıyordu ve ek bir oyun kolu ile oynanabiliyordu. Activision ve Tencent Games, oyunu piyasaya sürdüklerinde bu desteği sonlandırdılar ve bu durum oyuncuların pek de hoşuna gitmedi.


Google Play Store ve App Store'da yayınlandıktan kısa süre sonra zirveye ulaşmayı başaran Call of Duty: Mobile, üç günde 35 milyon indirme sayısına ulaşmıştı. Oyun, fazlasıyla seviliyor olmasına rağmen bazı oyuncular bir durumdan şikâyetçi: Kontrolcü desteğinin oyundan kaldırılması.

CoD: Mobile oyununu erken erişim olarak oynama imkânına sahip olan oyuncular, oyunu bir kontrolcü ile oynayabiliyorlardı ancak oyun resmi olarak yayınlandığında oyuncular oyunu kontrolcü ile oynayamadıklarını fark ettiler. Bu durum, oyunun çok fazla eleştiri almasına sebep olsa da yine de popülaritesini fazla etkilemedi.

Kontrolcü desteğinin yeniden getirilip getirilmeyeceği bilinmiyor

Geliştirici ekip eleştirilerin farkında olsa da henüz kontrolcü desteğinin oyuna tekrardan eklenip eklenmeyeceği bilinmiyor. Oyunun dokunmatik kontrolleri de gayet beğenilse de bazı oyuncular kontrolcü desteğinin getirilmesini istiyorlar. Tencent'in nasıl bir strateji izleyeceği ise şimdilik bir sır olarak kendini gizliyor.

Tencent Games oyunu ilk çıkardığında kontrolcü desteğine sahipken daha sonra neden bu desteği oyundan kaldırdığı hakkında bir açıklama yapmadı. Muhtemelen çok dengesiz bir sistem olduğu için bu sistemi oyundan kaldırdılar. Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.




'IT' Filminin Kırmızı Balonları Fortnite'a Eklendi
'IT' Filminin Kırmızı Balonları Fortnite'a Eklendi

Önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan korku filmi IT: Chapter 2'nin kırmızı balonları, Fortnite haritasına da eklendi. Daha çok kanalizasyon kapaklarının olduğu bölgelerde bulunan bu...

Steam'de 11 TL Olan Bu Oyunu Ücretsiz İndirebilirsiniz
Steam'de 11 TL Olan Bu Oyunu Ücretsiz İndirebilirsiniz

Steam’deki fiyatı 11 TL olan Dreaming Sarah, bağımsız oyun geliştiricilerinin oyunlarını sunduğu Indie Gala’da ücretsiz olarak erişime açıldı. Steam’de %91 oranında olumu...

Resident Evil 2: Remake 399 TL Oldu
Resident Evil 2: Remake 399 TL Oldu

Bugün itibarı ile oyuncuların beğenisine sunulan Resident Evil 2: Remake, bir anda fırlayan fiyatıyla da dudak uçuklattı. ...