Bakanın İndirilmesini Rica Ettiği Uygulama Patlama Yaptı

Geçtiğimiz hafta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ebeveynlerin telefonlarına kurmasını rica ettiği uygulama büyük ilgi çekti.


2018'in son aylarında Google Play ve App Store üzerinden yayınlanan, uyuşturucu kaynaklı ihbar ve bildirimlerin tek tuşla yapılabildiği 'Uyuma' uygulaması, Soylu'nun çağrısından önce yaklaşık 30 bin kişi tarafından indirilmişti.

İçişleri Bakanı Soylu, geçtiğimiz hafta katıldığı  Sporla Kal Güvende Kal Projesi etinliğinde çağrıda bulunmuş ve ebeveynlerin bu uygulamayı kurmasını rica etmişti. Aradan geçen 1 haftada toplam 103 bin 140 kişi cep telefonuna indirdi ve uygulama üzerinden gelen ihbar sayısı 3.588'i buldu.

Soylu'nun uygulamayla ilgili açıklamaları şu şekildeydi:

"Lütfen her anne ve baba bu aplikasyonu mutlaka telefonlarına indirsin. Bildirdiği andan itibaren çok kısa süre içerisinde emniyet görevlilerimiz olay yerinde olmaktadır. Gördüğü şüpheli durumları mutlaka bu uygulama üzerinden bize bildirsin. Tedbir aldık, sonuç aldık ama uyuşturucu meselesi boş bırakmaya gelmez. Uyuşturucu konusunda her birimizin panik halinde olması lazım. "

Uygulamayı cihazınıza yüklemek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

  • UYUMAİNDİR

  • UYUMAİNDİR




Google, Android Geliştirici Panolarını 6 Aydır Güncellemiyor
Google, Android Geliştirici Panolarını 6 Aydır Güncellemiyor

Android Developers adlı internet sitesi, Google’ın işletim sistemi Android’in hangi sürümünün kullanıcılar tarafından ne kadar benimsendiğini ayrıntılı olarak anlatan bir panoya...

OnePlus'ın Yeni Amiral Gemisi Ortaya Çıktı
OnePlus'ın Yeni Amiral Gemisi Ortaya Çıktı

Birkaç gün önce OnePlus 7 Pro olduğuna inanılan bir telefonun teknik özellikleri ve fotoğrafları internete sızmıştı. Cihazın, OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro 5G ile beraber birkaç ay içinde...

Zoom'daki 3 Saatlik Erişim Sorunu Eğitimi Kaosa Sürükledi
Zoom'daki 3 Saatlik Erişim Sorunu Eğitimi Kaosa Sürükledi

Geçtiğimiz gün Zoom'da yaşanan 3 saatlik erişim sıkıntısı, ABD'de açılan yeni okullardaki eğitimi kaosa sürükledi. Özellikle eğitimciler Zoom'da yaşanan soruna plansız yakalandı.