iPhone'larda Batarya Süresini Uzatan Etkili Yöntem

iPhone'larda bulunan "Arka Planda Uygulama Yenile" özelliğinin nasıl kullanıldığını ve bu özellikle batarya sürenizi nasıl uzatabileceğinizi anlatıyoruz.


Akıllı telefonlar artık hayatımızın her yerinde. Pek çok kullanıcı bugün bir akıllı telefonu; şarkı dinlemek, e-postalarını kontrol etmek, aradığı bir adresi bulmak gibi neredeyse her türlü amaç için kullanıyor. Ancak sonsuz bir güce sahip olmayan akıllı telefonlar, kullanıma bağlı olarak günde iki üç kez şarj edilebiliyor. Bu da kullanıcıların, şarj süresinden şikayetçi olmalarına neden oluyor. Ancak bu kez, iPhone'larda şarj süresinin uzatılabilmesi için etkili olan bir özelliği sizlerle paylaşacağız.

Batarya sürenizi artırabilmek için pek çok yöntem deneyebilirsiniz. Bu yöntemler; ekran parlaklığının azaltılması, bazı uygulamalardan gelen bildirimlerin kapatılması ve konum servislerinin devre dışı bırakılması olabilir ancak bu yöntem, tüm uygulamalar için özelleştirilebildiğinden fazlasıyla işinizi görecektir.

apple

İşte iPhone'ununuzun batarya süresini artırabileceğiniz o etkili yöntem:

  • İlk olarak iPhone'ununuzun "Ayarlar" bölümüne erişmeniz gerekiyor.
  • Ayarlar menüsü altından "Genel" alt menüsüne ulaşıyoruz.
  • Karşımıza çıkan ekranda "Arka Planda Uygulama Yenile" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçenek, batarya sürenizi etkileyecek ayarların olduğu kısım.

iphone

  • Bu menüye girdikten sonra karşınıza çıkacak olan ekranda tüm uygulamalarınızı sırayla görebileceksiniz. Dikkat etmeniz gereken ilk husus, girdiğiniz menüde bulunan "Arka Planda Uygulama Yenile" bölümü. Bu kısım, bu özelliği tamamen kapatabilmenize, sadece Wi-Fi bağlantısında aktif olarak kullanabilmenize ya da hem Wi-Fi hem de hücresel veride aktif olarak kullanabileceğiniz seçenekler bulunuyor.

şarj ömrü

İşte bu özelliği kullanarak İPhone'ununuzun batarya süresini mümkün olduğunca uzatabilirsiniz.




Ape Escape'in 20. Yılı Kapsamında Yeni Bir Sürümü Geliyor
Ape Escape'in 20. Yılı Kapsamında Yeni Bir Sürümü Geliyor

Bir hayvanat bahçesinde bulunan maymunların konu edinildiği PlayStation oyunu olan Ape Escape, 20. yıl dönümü nedeniyle yeni sürümüyle karşımıza çıkabilir. Twitter üzerinden açılan...

OnePlus 7 Pro'nun Basın Fotoğrafları Ortaya Çıktı
OnePlus 7 Pro'nun Basın Fotoğrafları Ortaya Çıktı

OnePlus'ın üstün özelliklere sahip olacak yeni amiral gemisinin render görüntüleri açığa kavuştu. ...

Huawei, 5G konusunda danışman olarak eski Brezilya Cumhurbaşkanı’nı işe aldı 2021
Huawei, 5G konusunda danışman olarak eski Brezilya Cumhurbaşkanı’nı işe aldı 2021

Huawei , bölgedeki 5G ağlarında danışman olarak görev yapması için Brezilya’nın daha önceki bir başkanını kısa müddet önce işe aldı. Yeni işe alma yoluyla şirket, 5G kablosuz...