Beklenen Gün Geldi, Yeni Microsoft Edge İndirilebilir

Uzun bir süredir merakla beklediğimiz, Chromium tabanlı olarak yenilenen Microsoft Edge, bugün itibariyle kullanıma hazırlandı.


2018 yılının sonlarında duyurulan ve kullanıcıların merakla beklediği Microsoft Edge'in Chromium tabanlı yeni sürümünün resmi indirme kaynakları kullanıcılarla paylaşıldı. Sızdırılan bilgiler, yeni Edge'in nasıl olacağına dair ipuçları veriyordu ancak yine de ne ile karşı karşıya olduğumuzu tam olarak bilmiyorduk. Bugün itibariyle ise resmi olarak yayınlanan ilk önizleme sürümünü indirerek Micsoft Edge'in nasıl yenilendiğini deneyimleyebileceğiz.

Bilindiği üzere Internet Explorer'ın devamı niteliğinde olan ve Windows 10 ile hayatımıza giren Edge, ilk çıktığında birazcık heyecanlandırsa bile kullanıcıların istediği etkiyi yaratamamıştı. Radikal bir kararla yönünü Google üzerine çeviren Microsoft, bu kez her zamankinden daha fazla iddialı olarak karşımıza çıktı. Microsoft Edge tamamen yenilendi ve bu kez Chromium yapısı kullanıldı. Bu değişiklik kullanıcılara hangi avantajları sunabilecek ve gerçekten haberlerdeki heyecanı yaşatacak mı bunu ilerleyen zamanlarda görebileceğiz.

Ekran açıldığı an dikkatimizi çeken ilk şey, sekmelerin ve başlık çubuğunun hafif yumuşaklaştırılması oluyor. Bilindiği üzere eski Edge'de bu sekmeler doksan derecelik dik köşelerden oluşuyordu.

Dikkat çekici bir diğer detay ise, Google Chrome üzerinde oluşturmuş olduğunuz yer imleriniz Edge tarafından otomatik olarak entegre ediliyor. 

"Beklediğimize değecek mi?" sorusunun cevabı ise Microsoft Edge Insider'da gizli. Link üzerinden Microsoft Edge'i indirerek yeni taracıyı kullanabilir ve gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Edge ile ilgili olarak yapılması gereken bir hatırlatma ise, tarayıcının sadece Windows 10 üzerinde çalışıyor olması.




Casuslar, Olmayan Bir Yüzle LinkedIn'de Siyasileri Ekledi
Casuslar, Olmayan Bir Yüzle LinkedIn'de Siyasileri Ekledi

Yapay zekâyla üretilmiş yüzler, sadece bir yenilikten daha fazlası olabilir zira casusluk oldukça büyük bir alan. ...

Normal Fiyatı 31 TL Olan Oyun, Steam'de Ücretsiz Oldu
Normal Fiyatı 31 TL Olan Oyun, Steam'de Ücretsiz Oldu

Oyun dünyasında Steam ile Epic Games Store arasındaki mücadele, oyunculara yarıyormuş gibi görünüyor. Epic Games'in dün ücretsiz sunduğu oyun sonrası bugün Steam de normal fiyatı 31 TL...

iPhone 11'in Kamera Çıkıntısız Konsept Tasarımı Ortaya Çıktı
iPhone 11'in Kamera Çıkıntısız Konsept Tasarımı Ortaya Çıktı

Merakla beklenen Apple'ın yeni iPhone modeline ait başarılı bir konsept çalışması yayımlandı. ...