İddia: General Mobile Android Q Betasını XDA'dan Çaldı

Türkiye merkezli akıllı telefon üreticisi General Mobile'ın, Android'in yeni işletim sistemi sürümünün test programı dâhilinde olan yazılım versiyonunu bir forum sitesinden çalarak kendi adı altında yayınladığı iddia ediliyor.


Yazılım devi Google'ın mobil platform işletim sistemi Android, çok yakın zamanda büyük bir yenilikle karşımıza çıkacak. Dünya üzerinde mobil platformda en çok kullanılan işletim sistemi olma unvanına da sahip olan Android işletim sistemi, Android 10 Q sürümüne yakında kavuşuyor.

Google'ın Pixel akıllı telefonları ve daha birçok başka model akıllı telefon için aylardır test (beta) sürecinde olan Android Q işletim sistemi, geçtiğimiz hafta içerisinde General Mobile tarafından GM 9 Pro ve GM 8 akıllı telefonları için de Android Q Beta programı adı altında yayınlanmıştı.

general mobile

Geçtiğimiz gün XDA Developers forumunda ortaya çıkan bir habere göre ise General Mobile, Android Q Beta yazılımını tamamen XDA Developers forumunda paylaşılan bir gönderiden aldı.

General Mobile, aynı zamanda Google'ın resmi internet sitesinde betaya dâhil olan şirketler arasında da yer almıyor. Bu doğrultuda General Mobile'ın Android Q Beta parçası olmadan nasıl bu beta sürümünü cihazları için yayınladığı merak konusu oldu.

general mobile

XDA Developers'ın haberine göre General Mobile'ın yayınladığı beta sürümlerinin Genel Sistem Görüntüsü (GSI) olduğu, bu GSI'ın Google'ın resmi GSI'ı bile olmadığı ve üstüne üstlük General Mobile'ın beta sürümlerini duyurduğu tarihte beta programı kayıtlarının kapalı olduğu belirtiliyor.

Forum sitesi XDA Developers'ta paylaşılan haberde ise General Mobile için: "Bir Android akıllı telefon üreticisinin hacklenmiş 3. parti geliştirici yazılımı, kendi markası altında Android Q Beta olarak dağıtması gerçekten çok komik" ifadeleri kullanılıyor.

General Mobile'ın yayınlamış olduğu Android Q Beta yazılımında sadece build (yapı, sürüm) özelliklerinde bazı değişiklikler yapıp hâliyle yazılımı Android Q Beta olarak kullanıcılarına dağıttığı söyleniyor.

Türkiye merkezli akıllı telefon üreticisi General Mobile'ın bir GSI çalışmasını Google'dan almış gibi kendi adları altında yayınlamasının sebebinin Android Q'nun Android Open Source Project'te (AOSP) yayınlanmasını beklemek istemediği olduğuna dikkat çekiliyor.




Oculus Connect 6 Geliştirici Konferansının Tarihi Açıklandı
Oculus Connect 6 Geliştirici Konferansının Tarihi Açıklandı

Facebook, Oculus Connect 6'nın 25-26 Eylül tarihleri arasında olacağını duyurdu. Oculus Connect 6'da ayrıca Apex Legends'ın yapımcıları olan Respawn Entertainment'ın çıkardığı bir...

Intel, 28 Çekirdekli İşlemcisini, 2999 Dolardan Satışa Sundu
Intel, 28 Çekirdekli İşlemcisini, 2999 Dolardan Satışa Sundu

Intel’in uzun zamandır sözünü ettiği 28 çekirdekli işlemcisi Xeon W-3175X sonunda piyasaya çıkıyor. İşlemcinin fiyatı ise 2,999 dolar olacak. ...

Dwyane Wade Hakkında Bilinmeyen 20 bilgi
Dwyane Wade Hakkında Bilinmeyen 20 bilgi

Dwyane Wade, Miami Heat için üçü bir NBA şampiyonluğu ile sonuçlanan 13 sezon oynamasına rağmen, kısa süre önce köklerine dönme kararı aldı. 17 Ocak 1982’de Chicago, IL’de doğan...