İlk Katlanabilir Telefon Flexpai, Sağlamlık Testine Girdi

JerryRigEverything isimli YouTube kanalının sahibi Zack Nelson, dünyanın ilk katlanabilir telefonu olan Flexpai üzerinde bir sağlamlık testi gerçekleştirdi. Telefonu çizen, yakan ve en önemlisi terse katlayan Zack Nelson, testte fazlasıyla şaşırtıcı sonuçlara ulaştı.


Çoğu kişi Samsung Galaxy Fold'un ilk katlanabilir akıllı telefon olduğunu düşünse de Çinli Royale şirketi, daha Galaxy Fold tanıtılmadan Royale Flexpai adlı katlanabilir telefonunu satışa çıkarmıştı. Çin'de bir süredir satışta olan Flexpai, yakında küresel olarak satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Tüm bu gelişmelerin üzerine YouTube'da telefonları incelemesiyle bilinen JerryRigEverything, dünyanın ilk katlanabilir telefonu üzerinde bir sağlamlık testi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen sağlamlık testinde 1.300 dolar değerindeki telefonun ekranı, herkesin tahmin edebileceği üzere ilgi noktası oldu.

katlanabilir akıllı telefon

Katlanabilir akıllı telefonlardaki en büyük özellik telefonun ekranının katlanabiliyor olması ancak telefonlardaki en büyük sorun da aynı zamanda telefonun katlanması olarak karşımıza çıkıyor. Katlandığı için içerisinde bulunan tüm donanımların hasara açık olması ve telefon katlandığı için telefonunuzu koruyabileceğiniz herhangi bir koruyucu cam ya da kılıf takamamanız, telefonu çok daha nadir bir hale getiriyor.

Telefonu ilk açtığı an birçok uyarıyla karşılaşan JerryRigEverything isimli YouTuber, telefonun 'yapmayın' dediği neredeyse her şeyi yaptı. Ekrana çizik testi uygulamanın ardından yakma testini gerçekleştiren ve gövdeye de çizilme testi uygulayan Zack Nelson, en nihayetinde herkesin merakla beklediği noktaya da geçti.

Ekranın bükülme konusunda son derece iyi olduğunu belirten Nelson, telefon katlandığı zaman oluşan boşluğun herhangi bir sorun oluşturup oluşturmayacağını ölçmek için tek eliyle boşluk kısmından baskı uyguladı ancak telefon bu testten başarıyla çıktı. Tabii ki ikinci test olarak günümüzün teknolojisi olmayan bir özellik test edildi.

Telefon tek yönlü bir katlamayı kaldırabiliyor ancak terse katlandığı zaman telefona neler olacağını merak eden Nelson, telefonu ters yöne katlamaya çalıştığı zaman fazlasıyla ilginç bir şeyle karşılaştı. Telefon, uzun bir uğraşın sonunda menteşe bölgesinden kırılmış olsa da dokunmatik ekran uzun bir süre daha çalışmaya devam etti. Bu noktada telefonun ekranının ne kadar ince olduğunu da gösteren Nelson, Flexpai'ı kutlayarak videosuna son verdi.

Dünyanın ilk katlanabilir telefonu üzerinde gerçekleştirilen ve tüm noktalarına değinmediğimiz sağlamlık testi videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.




PS Plus'ın Ocak Ayında Vereceği Ücretsiz Oyunlar Belli Oldu
PS Plus'ın Ocak Ayında Vereceği Ücretsiz Oyunlar Belli Oldu

Sony’nin PlayStation kullanıcılarına sunduğu ücretli abonelikli servisi PlayStation Plus’ın ocak ayında oyunculara ücretsiz olarak sunacağı oyunlar belli oldu. Ocak ayının ücretsiz...

Chrome uzantısı kötü amaçlı yazılım olduğu için kaldırıldı, sekmeler kayboldu ! 2021
Chrome uzantısı kötü amaçlı yazılım olduğu için kaldırıldı, sekmeler kayboldu ! 2021

Belki de Google Play Store’dan biraz daha kötü, tarayıcı uzantıları için Chrome Web Mağazası, faydalı eklentiler olarak gizlenmiş kötü emelli yazılımları barındırmasıyla ün...

23 Sene Sonra Geri Dönen DOOM 64'ten Yeni Bir Fragman Geldi
23 Sene Sonra Geri Dönen DOOM 64'ten Yeni Bir Fragman Geldi

Bethesda, DOOM 64 için resmi bir fragman yayınladı. DOOM 64, aslında 1997'de yalnızca Nintendo 64'te ortaya çıkmıştı ancak 23 yıl sonra bu sevilen DOOM oyunu resmi olarak PC için de...