Dünyanın İlk Yapay Zeka Destekli Barı, İngiltere'de Açıldı

Londra'da bulunan bir bar, kendileri için geliştirilen bir yapay zeka sistemini kullanarak müşterilerin araya karışmalarının önüne geçecek. Bara yerleştirilen bu yapay zeka sistemi, müşterilerin hangi sırada sipariş verdiklerini yüz tanıma sistemiyle algılayarak herkesin sırası geldiği zaman siparişini almasına yardımcı oluyor.


Yapay zeka teknolojileri her geçen gün biraz daha hayatımızın içerisine yerleşiyor. Bu kez, dünyada ilk kez yapay zeka teknolojilerine sahip olan bir bardan bahsedeceğiz. İngiltere'de "5cc Harrild & Sons" isimli bir bar, yapay zeka desteğiyle müşterilerine daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

Yapay zekanın ve akıllı robotların, insanların mesleklerini ellerinden alabileceği sık sık dillendiriliyor. Ancak bu barda kullanılan sistemin amacı, barmenleri işlerinden etmek değil, aksine yardımcı olmak.

yapay zeka

Geliştirilen yapay zeka destekli sistem, sipariş veren müşterilerin yüzlerini algılayarak çalışıyor. Müşterilerin sıralarını doğru bir şekilde yapıyor ve kuyruk bekleyen insanların arasına kimsenin sızmasına imkan vermiyor. Sipariş veren müşterinin yüzünü algılayan sistem, müşterileri tek tek sıralıyor ve bu sayede barmen, hangi siparişin kime ait olduğunu takip edebiliyor. Ayrıca, eğer bir müşterinin yüzü 18 yaşından büyük gibi görünmüyorsa bu yapay zeka, müşteriyi kimlik hazırlaması için de uyarıyor. 

Bu yapay zeka sistemini geliştiren DataSparQ'nun Genel Müdürü John Wyllie, dünyanın her yerinde sıra kuyruklarının arasına girildiğini bildiklerini ve bu sistemin asıl amacının insanlara hizmet olduğunu, barmenlerin de işleri için herhangi bir riskin olmadığını açıkladı.

Geliştirici şirket ilerleyen dönemlerde bu yapay zekaya yeni özellikler ekleyerek, müşterilerin daha iyi bir hizmet almalarını sağlamak istiyor.

İşte bu yapay zeka desteğinin sunduğu hizmeti gösteren kısa bir tanıtım videosu:




OPPO Reno5 Pro + – iPhone 12 Pro – Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Özellikler Karşılaştırması 2021
OPPO Reno5 Pro + – iPhone 12 Pro – Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Özellikler Karşılaştırması 2021

                               OPPO Reno5 Pro +                                                                                       ...

Samsung Galaxy S10 Başka Cihazları Kablosuz Şarj Edebilecek
Samsung Galaxy S10 Başka Cihazları Kablosuz Şarj Edebilecek

Samsung, yeni amiral gemisine kablosuz şarj aktarma özelliğini getirebilir. Galaxy ailesinin...

Sosyal Gücünüz Takip Sepeti
Sosyal Gücünüz Takip Sepeti

Satılık Instagram Hesabı sosyal medyada gücünüzü arttırabilecek bir fırsattır. Satın alacağınız Instagram hesabının güvenilir olması takipçi analizinin iyi bir şekilde yapılması...