Honor 9X Global Edition Tanıtıldı: İşte Özellikleri

Honor'un Çin pazarına özel olarak çıkardığı 9X ve 9X Pro'nun global pazar için üretilen varyantları duyuruldu. Cihazlarda Çin versiyonundan farklı olarak Google sertifikaları yer alıyor.


Huawei’nin alt markası olan Honor, bu haftanın başlarında Honor 9X’in global versiyonunu duyurdu. Esasında zaten piyasada mevcut olan Honor 9X’ler, ilk olarak temmuz ayında Çin pazarına özel olarak duyurulmuş ancak beklenen etkiyi yaratamamıştı. Bu noktada Honor, Google servislerini de kullanacağı söylenen Honor 9X’in birkaç küçük değişiklikle global versiyonunu duyurdu.

Temmuz ayında tanıtılan modelle aynı isim politikasını uygulayan Honor’un bu noktada kafaları biraz karıştırdığını söyleyebiliriz. Cihazın ismi bir yana dursun Huawei’den farklı olarak Google sertifikasıyla birlikte gelecek olan Honor 9X Global Edition, bu sertifika sayesinde Google Mobile Suite uygulamaları ön yüklü bir şekilde kullanıcılarla buluşacak.

Honor 9X ve 9X Pro Global Edition özellikleri:

Honor 9X özellikleri

Çin varyantında Kirin 810 yonga seti bulunan Honor 9X, global pazar için üretilen modelindeyse Kirin 710F yonga seti tarafından desteklenecek ve 48 MP’lik birincil kameraya sahip olacak. Telefon, ekran kısmında 2.340 x 1.080 piksel, 19.5: 9 en boy oranıyla birlikte 6.59 inç’lik Full HD+ bir ekran sunuyor.

İşletim sistemi olarak Android 9.0 Pie ile birlikte kutusundan çıkacak olan telefonlar, bu sürüm üzerine kurulu EMUI 9.1 özel sürümü ile birlikte çalışacak. Honor 9X Pro’nun kamera kısmında 48MP Sony IMX586 birincil sensör, 8MP ultra geniş açılı lens ve 2MP derinlik sensöründen oluşan üçlü arka kamera kurulumuna bulunurken; Honor 9X’te ise 48 MP + 2 MP'lik çift arka kamera kurulumu yer alıyor. Ön kamera kısmında ise her iki cihaz da 16 MP’lik pop-up kamerayla birlikte geliyor.

Güvenlik için yan tarafa monte edilmiş parmak izi sensörü ve yüz tanıma sistemi bulunan telefonların bağlantı özellikleri arasındaysa 4G VoLTE, çift bantlı Wi-Fi, Bluetooth 5.0 LE, GPS + GLONASS ve USB Tip-C bulunuyor. Ayrıca 10W hızlı şarj destekli 4.000 mAh’lik bir batarya da cihazlarda yer alıyor.

Honor 9X Pro özellikleri

Honor 9X Pro modeli, 8 GB RAM ve 256 GB’a kadar dahili depolamaya sahipken standart Honor 9X’in üç çeşidi var:

  • 4 GB RAM + 64 GB depolama    
  • 6 GB RAM + 64 GB depolama
  • 6 GB RAM + microSD kart ile 512 GB’a kadar genişletilebilen 128 GB depolama

Son olarak telefonların önümüzdeki kasım ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor ancak fiyatlandırma noktasında herhangi bir açıklama ya da bilgi bulunmuyor.




Fallout 76 Nuclear Winter Moduna Yeni Harita Geliyor
Fallout 76 Nuclear Winter Moduna Yeni Harita Geliyor

Günümüzde ölü olarak anılan Fallout 76, hala güncellemeler almaya devam ediyor. Yapımcı şirket Bethesda, oyunun battle royale modu olan Nuclear Winter'a yeni bir harita ekleyeceğini...

Tek Şarjla 24 Saat Müzik Dinleme İmkanı Sunan Kulaklık
Tek Şarjla 24 Saat Müzik Dinleme İmkanı Sunan Kulaklık

Tronsmart'ın 24 saatlik batarya ömrüne sahip kulaklığı Teknostore'da Birçoğumuz...

Hotfix Nedir?
Hotfix Nedir?

Hotfix veya bir diğer adı QFE Update olarak da bilinen paket, her ne kadar sistem hatalarını düzeltmeye yönelik olsa da zaten var olan hatadan daha büyük sıkıntılara da yol açabiliyor....