Discord, Kendi Canlı Yayın Hizmetini Başlattı

Oyuncuların birbiriyle iletişim kurmak amacıyla sıklıkla tercih ettikleri Discord, kendi canlı yayın hizmetini hizmete açacağını duyurdu. Artık Discord sohbet odasında, ne oynadığınızı en fazla 10 kişiye kadar olmak kaydıyla yayınlayabileceksiniz.


Discord, bugün Go Live isimli kendi canlı yayın özelliğini hizmete açtığını duyurdu. Aslında Go Live, birkaç arkadaşınızın oynadığınız oyun hakkında yorumlarda bulunabilmesine imkân veren oldukça küçük bir video yayın aracı ancak canlı yayın hizmetlerine eğlenceli bir alternatif olabilir.

Go Live, Discord kullanıcılarının oyunlarını bir sunucudaki sesli sohbet kanalı üzerinden yayınlamalarını sağlar. Sohbet odasında, oynadığınız oyunun yayınını en fazla 10 kişi izleyebilir. Bu güncelleme, sunucunuzun oda listesinin altına bir oyun çubuğu ekliyor. O anda hangi oyunu oynadığınızı ve “Canlı Yayına Git” düğmesini bu çubuk gösteriyor. Canlı yayına başladığınızda, oyununuz sizinle aynı sesli sohbet kanalında olan herkese yayınlanıyor. İsteyen kişi bu sayede sizin oyununuzu izleyebilir.

discord go live canlı yayın

Steam’in canlı yayın yeteneklerine benzeyen Go Live, sınırlı ama oldukça basit bir canlı yayın platformu. Discord’u düşününce birkaç arkadaşınız ile birlikte bir oyunun tadını beraber çıkarmak adına oldukça güzel bir yol olabilir. Twitch ve Mixer yayınları kendi şovunuzu yapabileceğiniz platformlar iken Go Live platformu, bir kanepeye uzanıp YouTube videosu izlemek gibi bir şey.

Discord’un asıl işlevine göre Go Live, biraz gecikmeli bir yayın sunuyor. Discord, Go Live için ise birtakım üyelik sistemi getirmiş durumda. Discord Premium abonesi iseniz daha yüksek çözünürlükte canlı yayınları izleyebiliyorsunuz. Nitro Classic kullanıcıları, 1080p’ye kadar yayın yapabilirken Nitro kullanıcıları, 4K ve 60 FPS’te canlı yayın yapabiliyorlar. Discord, önümüzdeki haftalarda bu yeni özelliğini herkes için kullanıma açacak.




Moto G Stylus 2021 Teknik Özellikleri Sızdırıldı
Moto G Stylus 2021 Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Samsung ve LG dışında Motorola , stylus totting akıllı telefonlarını piyasaya süren diğer tek yaygın akıllı telefon markasıdır. Bu yılın Şubat ayında, Lenovo sermayeli marka...

Ancestors: The Humankind Odyssey'in Tanıtım Videosu Geldi
Ancestors: The Humankind Odyssey'in Tanıtım Videosu Geldi

10 milyon yıl öncesini anlatan, yeni hayatta kalma oyunu Ancestors: The Humankind Odyssey'in tanıtım videosu yayınlandı. ...

Xiaomi, Mi Wireless Mouse Lite’ı Minimalist Bir Tasarım Olan 2.4GHz WiFi ile Piyasaya Sürdü
Xiaomi, Mi Wireless Mouse Lite’ı Minimalist Bir Tasarım Olan 2.4GHz WiFi ile Piyasaya Sürdü

Xiaomi , 11 Kasım’da yapılmış 11.11 alışveriş festivali öncesinde yeni bir kablosuz fare piyasaya çıkardı Mi Wireless Mouse Lite olarak adlandırılan fare, minimalist ve hafif bir...