Xiaomi CEO'su: Kablosuz Şarj Gelişti Ama Fiyatı Değişmedi

Başarılı Çinli üretici Xiaomi, kablosuz şarj aletlerini oldukça geliştirmesine rağmen hâlâ aynı fiyattan sunabiliyor olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.


Son yıllarda hızlı şarj ve kablosuz şarj özelliklerine sahip telefonlar üretilmeye başlandı. Böylece akıllı telefon firmaları biraz daha fark yaratmaya, kullanıcı deneyimini biraz daha iyileştirmeye çalışıyor. Kablosuz şarj çalışmalarının merkezinde yer alan firmalar arasında ise Xiaomi yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi Mi 9 ile birlikte 20 W kablosuz hızlı şarj seçeneği de sıradan kullanıcılara sunuldu. Özellik hakkında konuşan Xiaomi CEO’su Lei Jun, yeni teknolojinin kullanıcalara nasıl bir fiyatla geleceğinden de bahsetti.

Lei Jun, ilk olarak Xiaomi MiX 2S’lerde 7,5 W kablosuz şarj özelliği olduğunu hatırlatarak zaman içerisinde bu hızın Xiaomi Mi 9’da 20 W’a kadar geldiğini söyledi.

İlk modellerdeki kablosuz özelliğinin çok da popüler olmadığını söyleyen CEO’ya göre bu durumun nedeni oldukça bariz: eski kablosuz şarjların pahalı ve yeterince efektif olmaması. O dönemde şarj için kullanılan kartın 45-75 dolar arası fiyatı bulunduğunu söyleyen Jun, zamanla rekabetin fiyatları aşağı çektiğini ve bugün kullanılan teknolojide fiyatın hâlâ 15 dolar seviyesinde kaldığını söyledi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Final Fantasy VII Remake’i İçin Bir Sayaç Yayınlandı
Final Fantasy VII Remake’i İçin Bir Sayaç Yayınlandı

Square Enix, Final Fantasy VII’nin yeniden yapımı için bir zamanlayıcı paylaştı. Bu zamanlayıcı, yeni tanıtım fragmanının çıkış zamanını gösteriyor. ...

Airpods’un Rakibi Xiaomi Mi Airdots Pro İncelemesi
Airpods’un Rakibi Xiaomi Mi Airdots Pro İncelemesi

Airpods katili Xiaomi Airdots Pro'yu sizler için inceledik. Kulaklık sektöründe...

Yerli otomobil hakkında en çok merak edilen 10 soru
Yerli otomobil hakkında en çok merak edilen 10 soru

Yerli otomobil projesi, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yönetilen bir elektrikli otoYerli otomobil projesi, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)...