PC platformunda en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows'un kullanıcıları, sık sık kötü amaçlı yazılım içeren programları bilgisayarlarının içerisine konumlandırabiliyorlar. Microsoft ise bu problemi çözmek ve kullanıcılarını bu tür yazılımlara karşı korumak için özel bir antivirüs kullanıyor.
Windows'un son sürümü Windows 10 işletim sisteminin içerisinde de bulunan Windows Defender, kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlardan büyük ölçüde koruyor. Sürekli olarak veri tabanını güncelleyen Windows Defender sayesinde bilgisayarlarımız güvende kalıyor.
24 Ekim 2006 yılında yayınlanan Windows Defender, emekliye ayrılıyor ve artık yerini Microsoft Defender'a bırakıyor. Microsoft'un böyle bir adımı gerçekleştirmekteki amacının Windows Defender'ı birçok alanda kullanılan ortak bir güvenlik yazılımı hâline getirmek olduğu söyleniyor.
Microsoft'tan gelen bir açıklamaya göre Microsoft Defender sayesinde çapraz platform desteğine sahip olunacak.
Windows işletim sisteminin daha şimdiden Microsoft Defender'a uyum sağladığı görülüyor. Microsoft'un internet tarayıcısı olan Edge'de fark edilen bir ayarda Windows Defender yerine Microsoft Defender SmartScreen yazılması dikkatleri çekiyor.
Silikon Vadisi devi yazılım şirketi, aynı zamanda Windows Defender Antivirus yazılımının ismini Microsoft Defender Antivirus'e ve Windows Defender Exploit Guard ismini ise Microsoft Defender Exploit Guard'a çevirdi.
Günümüzde internette gizliliğin korunması oldukça tartışmalı bir konu haline geliyor ve kullanıcılar sürekli takip altında olmaktan kaçınmanın yollarını arıyor. Google'dan azıcık...
Artık herkesin adını bir şekilde duymuş olduğu Twitch ve YouTube oyuncusu Ninja, kendisine sürekli edilen "Fortnite oyuncusu" ithafından memnun değilken daha farklı alanlarda da anılmak...
Geçtiğimiz hafta sonu nedeni bilinmeyen bir şekilde OnePlus 7 Pro kullanıcıları, Android Q önizlemesi aldı. Gelen önizleme sonrası bazı kullanıcılar cihazlarını üst sürüme...