God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey

God of War 4’ün piyasaya çıkmasının üzerinden bir yıl geçmişken oyunun hayranları, serinin beşinci oyunu için şimdiden gün saymaya başladı. God of War 5 için şu zamana kadar ortaya çıkan tüm bilgileri serinin hayranları için bir araya getirdik.


God of War, PlayStation 2’den bu yana Sony’nin en önemli oyunlarının başında geliyor. Mitolojiden ilham alan oyun, üst düzey hikayesi ve oynanabilirliği ile rakiplerinin karşısında yer alıyor. İlk oyunun yayınlanmasının üzerinden 14 yıl geçmiş olmasına rağmen, God of War’ın hayran kitlesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. 

God of War serisinin dördüncü oyunu olan God of War 4, 2018'de Yılın En İyi Oyunu ödülünü aldı. God of War 4’de Kratos ve oğlu Atreus’un mücadelesini yönettik. Ancak oyunun hayranları God of War 4’ün serinin diğer üç oyununun gerisinde kaldığını düşünüyorlar.

God of War’ı geliştiren Santa Monica Studio, dördüncü oyunun ardından oyunun geliştirilmesine dair yeni bir unvanı içeren bir iş ilanı yayınladı. Oyun stüdyosu, 2020 yılında piyasada olacak PlayStation 5 için yeni bir God of War geliştiriyor olabilir. En azından iş ilanı bunu düşündürüyor.

god of war 5

God of War 5 ne zaman çıkacak?

Santa Monica Studio ve Sony Interactive Entertainment, God of War serisinin beşinci oyununun ne zaman yayınlanacağı hakkında bir bilgi vermediler. Yine de önümüzdeki bir ya da iki yıl içerisinde yeni bir oyun için fragmanın yayınlanması olası.

Son God of War oyunun geliştirilmesi beş yıl sürdü. Oyunun yöneticilerinden Cory Barlog, Kotaku’ya yaptığı açıklamada bu beş yıllık zamanın büyük bir kısmının oyun motoru ve diğer emek isteyen süreçlere ayrıldığını açıkladı. God of War’ın geliştirici ekibinin yeni bir oyun için yapması gereken, oyunun motorunu PlayStation 5 için optimize etmesi.

god of war 5

God of War 5’in hikayesi ne olacak?

Cory Barlog, Kotaku’ya verdiği röportajda beşinci God of War oyununun hikayesi için beyin fırtınası yaptıklarını söyledi. Barlog, daha sonra Twitter hesabından samimi bir açıklama yaparak Santa Monica’nın beşinci oyun için gerçek bir planı olmadığını açıkladı. Fakat yine de God of War 5 için ekibin elinde yeteri kadar malzeme var gibi görünüyor. 

God of War 5 için açılan yeni geliştirici pozisyonu

Santa Monica Studio, 14 Haziran’da God of War (2018) hakkında bilgiye sahipve savaş sistemi, mekaniği ve düşmanları hakkında da bilgi sahibi olan bir “Kıdemli Savaş Tasarımcısı” için iş ilanı verdi. Oyun stüdyosunun bu iş ilanı hala mevcut. Ancak ilanda bulunan “God of War (2018)” ibaresi kaldırılmış durumda. 

god of war 5

Kratos vs İskandinav Tanrıları 

God of War 4’ün sonunda Kratos, İskandinav Işık Tanrısı Baldur ile savaşıyor. Kratos’un savaşı kazanmasının ardından, Kratos ve Atreus, Kratos’un karısı Faye’nin küllerini Jotunheim’in zirvesinden dağıtmak üzere yola çıkıyor. Oyunun sonunda Faye’nin Atreus,'u Laufey ismi ile çağırdığını öğreniyoruz. Bu isim ise bizi İskandinav mitolojisinde bir tanrı olan Loki’ye götürüyor.

Yolu İskandinav tanrıları ile de kesişen Kratos’un beşinci oyunda Thor ile karşı karşıya gelmesi bekleniyor. Oyunun sonundaki bir sahne de bu mücadele için delil olarak gösteriliyor. 

Stüdyo, hayranları yeni God of War oyunu için biraz daha bekleyecek gibi görünüyor. En azından PlayStation 5 piyasalarda görünmeden yeni bir God of War oyunu görmeyeceğimize kesin gözüyle bakabiliriz. Ancak bu sefer yeni God of War oyunu için beş yıl beklememiz gerekmeyecek gibi görünüyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin....

Microsoft, '20H1' Güncellemesinin ISO Dosyalarını Yayınladı
Microsoft, '20H1' Güncellemesinin ISO Dosyalarını Yayınladı

Microsoft, önümüzdeki yılın ilkbahar aylarında tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak Windows 10 build 18990 sürüm güncellemesinin ISO dosyalarını, Windows Insider programı...

Dijital Denge Uygulaması Pixel Telefonları Yavaşlatıyor
Dijital Denge Uygulaması Pixel Telefonları Yavaşlatıyor

Google’ın yazılımını yaptığı, telefonunuzdaki uygulama alışkanlıklarınızı takip eden Dijital Denge uygulamasının Google Pixel telefonların performansını düşürdüğü iddia...