Turknet, İnternet Tarifelerine Zam Yaptı: İşte Nedeni

Turknet, kullanıcılarına gönderdiği bir e-posta ile sözleşmesiz internet paketlerine zam yaptığını duyururken, zammın gerekçesini de detaylı bir şekilde açıkladı. Yükselen altyapı masrafları, internet fiyatlarını yukarı çekmeye başladı.


Türkiye’nin fiyatı ve sunduğu tarifeleriyle en sevilen internet servis sağlayıcılarından (İSS) biri olan Turknet, dün akşam itibarıyla abonelerine pek de memnun olmayacakları bir e-posta gönderdi. E-postada bu güne kadar 64,99 TL sabit fiyata sahip olan Özgür İletişim Paketi’nin sabit fiyatı, Haziran ayı itibarıyla 75,99 TL olacağı belirtiliyor. Ayrıca Özgür İletişim Ekstra paketinin fiyatı Haziran ayı faturalarında 85,99 TL'ye çıkmış olacak. 

Turknet, söz konusu fiyat artışından kendilerinin ve memnun olmadığını belirtirtti. Fiyat artışına gerekçe olarak, son bir yılda bağlantı maliyetlerinin %50, veri taşıma maliyetlerinin %40, yatırım maliyetlerinin döviz kuru etkisiyle %50, diğer maliyetlerin ise enflasyona bağlı olarak %20 artması gösterildi.

Turknet, tüm bu maliyet artışlarına rağmen fiyatlarını yalnızca 11 TL yani yaklaşık %17 artırdıklarının altını çizdi. Yine de internet kullanıcılarının cebine yansıyacak taban fiyata sahip ir hizmete gelen zamdan söz ediyoruz. Turknet, gerçekleştirdikleri yatırımlar sayesinde ortaya çıkan maliyet avantajlarını tüketici lehine kullandıklarını belirtirken, bu sayede fiyatların olması gerekenden daha az yükseldiğini söylüyor. 

Yapılan zam ve zamın gerekçeleri hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Ghost Recon'un Yeni Oyun Duyurusunu Canlı Olarak Takip Edin
Ghost Recon'un Yeni Oyun Duyurusunu Canlı Olarak Takip Edin

Bir kesim tarafından eleştirilse de büyük bir kesimin severek oynadığı ve beklediği Ghost Recon serisi, Ubisoft'un bugün gerçekleştirdiği bir etkinlikle yeni oyununa kavuştu. ...

Google Play Store Türkiye'nin En İyi Uygulamaları Belli Oldu
Google Play Store Türkiye'nin En İyi Uygulamaları Belli Oldu

Google, Play Store Türkiye'de bulunan en iyi uygulamaları seçti. Bu haberimizde sizlerle, bu uygulamaların hangileri olduğunu ve amaçla kullanılabileceğini inceleyeceğiz. Evet arkadaşlar...

PlayStation 5, Işın İzleme Teknolojisini Yaygınlaştıracak
PlayStation 5, Işın İzleme Teknolojisini Yaygınlaştıracak

Son dönemlerde oyun deneyimini görsel anlamda en fazla iyileştiren özelliklerden biri olan Işın İzleme teknolojisi, Sony'nin yeni nesil oyun konsollarıyla birlikte iyice yaygınlaşacak. ...