ABD’deki Birkaç Google Çalışanı Teknoloji Firmasının İlk Sendikasını Oluşturuyor 2021

ABD’deki Birkaç Google Çalışanı Teknoloji Firmasının İlk Sendikasını Oluşturuyor 2021

Negatif çalışma şartları sebebiyle artan protestoların devamı olarak, Google ve ana şirketi Alphabet Inc’den 200’den fazla işçi , firmaların AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve Kanada büroları için bir sendika kurdu. İşçi sendikasının kurulması, Google’daki çalışma şartları ve iş uygulamaları üzerine yıllarca süren protestoların bir neticesidir ve her vakit internet arama devi tarafından kısaltılmıştır, ancak bu defa işçilerin çevreninde sayıları toplayarak, sendika.

İşçiler, Abece İşçileri Sendikası ismini alan sendikanın, azaları işten çıkarmalar ve diğer misilleme biçimleri dahil olmak üzere şirketi çalışanlara dayakla suçladıkları bir hayli adaletsiz iş uygulamasından daha iyi savunacağını ve işçilerin daha istikrarlı ve çalışanın keyfini çıkarmasını sağlayacağını düşünüyor arkadaşı çalışma alanı.

Chrome

Sendika şimdi Alphabet azalarının toplam tazminatlarının% 1’ini ödeyecekleri Amerika İletişim İşçileri sendikasının bir parçasını oluşturuyor.
Bir Google yöneticisi, insan operasyonları müdürü Kara Silverstein Pazartesi günü yaptığı izahta, Google’ın çalışanlarının işçi haklarını desteklediğini ve tüm çalışanlarıyla direk ilişki kurmaya devam edeceğini söyledi.

Google Pixel 5

Gelişen dinamiklerde, sendikanın şirketi fiyatlar veya diğer işyeri refahı konularında toplu pazarlık anlaşmalarına zorlamak için şart olan sayılara daha sahip olmadığı için Google’ın hala asları elinde tuttuğu görülüyor. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ iş yasaları, şirketlerin, bu tür ajitasyonlar çalışanların çoğunluğunu satın alana kadar bu tür azınlık sendikalarının taleplerini görmezden gelebileceklerini koşul koşuyor. Ayrı olarak sendika, Alphabet’in taleplerini görmezden gelebilecek bir işçi sınıfı olan üçüncü taraf müteahhitleri temsil etmeyi tasarılıyor.

Sendika öncülüğü, meslektaşlarından ihtiyaç duyulan desteğin bu erken evrede alınamayabileceğini kabul etti. Vasatinin üzerinde aylıkları ve ikramiyeleri olan çoğu şirket, sendikalaşmayı caydırmak için çoğunlukla her yolu kullanır, bu da onları çalışanlarla uğraşırken zayıf bir vaziyete sokabilir. Bununla beraber, işçiler ve tertip ediciler artan kârların ortasında refah anlatısının kontrolü için boğuşurken sendikacılık ve emek aktivizmi ağır ağır teknoloji endüstrisine giriyor.

Chrome

Google’daki sosyal yardım uygulamaları, şirketin haksız ve sendikalaşma karşıtı siyasetlerini protesto eden onlarca protesto işçisini hukuka ters bir şekilde sorgulamakla suçlayarak, günümüzde AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ işçi tertip etme müessesesi tarafından incelemeye alındı. Bu işçiler daha sonra şirket tarafından işten çıkarıldı, ancak Google bu eylemleri gerçekleştirirken yasalara uygun hareket ettiğini ısrarla vurguladı.

 

 




Ram Fiyatları %23 Arttı
Ram Fiyatları %23 Arttı

Bildiğiniz üzere ülkemizde kur farklarından ötürü teknolojik eşyalarda fiyatlar tavan yapmış durumda. Japon üreticilerden gelen DRAM zammı haberi ise PC toplama hayali kuranları oldukça...

MacBook'u Bile Şarj Eden 27.000 mAh Kapasiteli Powerbank
MacBook'u Bile Şarj Eden 27.000 mAh Kapasiteli Powerbank

Hyper firması çıkardığı 130 W'lık ve 27.000 mAh kapasiteli yeni taşınabilir bataryası HyperJuice ile şarj sorununu çözmeyi amaçlıyor. ...

Paint ve WordPad, WIndows 10'da İsteğe Bağlı Olacak
Paint ve WordPad, WIndows 10'da İsteğe Bağlı Olacak

Paint’i Windows 10’dan kaldıran Microsoft, gelen tepkilere daha fazla dayanamamış ve uygulamayı platforma isteğe bağlı özellik olarak geri getirmişti. Paint'den sonra WordPad uygulaması...