ABD Kongresi Apple’a Gizlilik Çağrısı Yaptı! 2021

ABD Kongresi Apple’a Gizlilik Çağrısı Yaptı! 2021

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultayı KomitesiApple tarafından hazırlanan “Saklılık Siyaseti” için çağrıda bulundu. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultayı alakalı komitesi tarafından Apple CEO’su Tim Cook’a bir mektup gönderildi. Mektupta üst düzey isimlerin imzası bulunurken, Apple’ın mağaza üzerinde yer alan uygulamalar için saklılık siyasetini “yükseltmesini” istedi.

.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultayı Apple’a Saklılık Çağrısı Yaptı!

.

Değişik kategorilerde yoğun kullanım oranlarına sahip olan Apple için AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’deki bir hayli müessese çalışma yapıyor. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin alt yasama uzuvu AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultayı’nden de Apple’a, kullanıcıların saklılığına karşı zarar veren olabileceği düşünülen kısımlar için aktüelleme talebinde bulunuldu.

.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultayı Apple İdareninden Saklılık Talebinde Bulundu

.

Apple’a gönderilen mektupta AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultayı’nde yer alan ehemmiyetli isimlerin imzası mevcut. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone Jr. ve Tüketicinin Savunması ve Ticaret Alt Komitesi Başkanı Jan Schakowsky, Apple CEO’su Tim Cook’a kullanıcıların gizliğini öne çıkaran siyaset hazırlanmasını belirtti.

.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultayı Apple’a Saklılık Çağrısı Yaptı!

.

Apple da uygulamaların saydamlığını sağlayan ve kullanıcıların faydanına olacağı belirtilen siyaseti yeni kullanıma aldı. Bu siyasetle data toplama süreci ve sistemin izahlarını belirten özellikler kullanıcılara sunulmuştu. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultay KomitesiApple idareninden denetim prosedürünün detaylarını ve bunların ne sıklıkla değiştirildiğini sordu. Ayrı olarak uygulama saklılığı için yürüten adımlar ve denetlenen uygulamaların sayısı da istendi.

.

Uygulamalarda kullanıcı saklılığı sağlanmadığı anlarda da nasıl adım atılacağına konusunda sual işareti bulunduğu belirtildi. Bu tür anlarda Apple’ın nasıl adım atacağı da mevzubahis mektupta belirtildi. Kullanıcıların saklılığının sağlanması için daha fazla çalışma yapılması gerektiği vurgulandı.

.

Kimi kaynaklara göre birçok uygulama saklılık ile ilgili kullanıcılara doğru olmayan bilgiler veriyor. Bu bilgiler başta reklam olmak üzere birçok emel üzerine kullanılabiliyor.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Microsoft Cortana, Matematikten Sınıfta Kaldı
Microsoft Cortana, Matematikten Sınıfta Kaldı

Cortana ne yazık ki bazı konularda ciddi sıkıntılar yaşıyor. 2 + 2 sorusuna doğru cevap veremeyen sesli asistan herkesi şaşırttı. Cortana’nın özellikle ofis çalışanlarına büyük...

İsyanın Zinciri Sylas, Yarın LOL'e Ekleniyor
İsyanın Zinciri Sylas, Yarın LOL'e Ekleniyor

E-Spor'un başını çeken League of Legends'a yeni bir şampiyon geliyor. Her yıl "en...

Bazı Samsung Telefonlar Android Auto Wireless Desteği Aldı
Bazı Samsung Telefonlar Android Auto Wireless Desteği Aldı

Google, daha önce söz verdiği gibi Android Auto Wireless sürümüne yeni cihaz uyumlulukları getiriyor. Samsung’un amiral gemisi modelleri artık Android Auto Wireless desteğine sahip. ...