Adobe Flash Player ve Farmville kapatıldı: Şimdi ne olacak? 2021

Adobe Flash Player ve Farmville kapatıldı: Şimdi ne olacak? 2021

Adobe Flash Player ile popüler çiftlik oyunu Farmville’ın kapatılacağı zati aylar önce izah etmişti. Yeni seneye girmemiz ile beraber mevzubahis kapatma meydana geldi ve Flash servisleri ile birlikte Farmville kullanılamaz hale geldi. Peki bundan sonra bizi neler bekliyor?

Öncelikle 1996 seneninde kullanıma sunulan ve son zamanlarda artık popülerliğini kaybeden flash muhtevalarına, artık Adobe tarafından dahi destek sunulmuyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde şirket, son bir sefer daha aktüelleme yayınlayıp kullanıcılara sunmuştu.

Bir hayli kritik güvenlik açığına sahip flash platformu, ayrı olarak sık sık kimlik avı dolandırıcılığı için de kullanıldı ve popülerliğini her geçen gün kaybetti.

Google, 2020 seneyin başlarına doğru flash muhtevaya sahip web sitelerini artık arama neticelerinde göstermeyeceğini izah etmiş ve bağımsız .swf uzantılı flash animasyon muhtevaları de arama neticelerinden tamamiyle kaldırmıştı.

adobe flash player

ADOBE FLASH PLAYER VE FARMVILLE ARTIK YOK

Bir dönem web sitelerinin vazgeçilmez aracı olan Adobe Flash Player, 31 Aralık 2020 tarihinde tamamiyle kapandı. Bununla beraber, tamamiyle Flash Player altyapısı ile geliştirilen popüler çiftlik oyunu Farmville de sonlandırıldı.

Facebook üzerinden Farmville oynamak isteyen kullanıcıların karşısına aşağıdaki ikaz çıkıyor:

“Kullanımdan kaldırılacak olan Adobe Flash’ta olduğundan FarmVille, 31 Aralık tarihinden sonra kullanılamayacak. Bu tarihten sonra oyunu oynayamayacaksın ve oyun içi alışverişlerinin müddeti dolacak. Bu tarihe kadar oynamaya devam edebilir veya aynı geliştiricinin başka oyununu tecrübe edebilirsin.”

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Adobe, artık Flash muhtevalarına destek olmayacak. Ayrı olarak internet tarayıcıları da bu tip muhtevaları oynatamayacak. Adobe’dan yapılan izahta, kullanıcıların, sistem güvenliği için Flash Player’ı bilgisayarlardan kaldırması gerektiği vurgulandı.

Güle güle Flash… Bir gün elbet buluşuruz…

The post Adobe Flash Player ve Farmville kapatıldı: Şimdi ne olacak? first appeared on .




Samsung Galaxy A50, Bluetooth SIG'den Onay Aldı
Samsung Galaxy A50, Bluetooth SIG'den Onay Aldı

Galaxy M serisinin lansmanı için hazırlıklarına devam eden Samsung'un, yeni bir Galaxy A serisi üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Wi-Fi Alliance ve GeekBench'in ardından Bluetooth...

Sizi Anime Karakterine Dönüştüren Sistem Geliştirildi
Sizi Anime Karakterine Dönüştüren Sistem Geliştirildi

Güney Koreli bir oyun stüdyosunun araştırma ekibi, kendi selfielerinizi bir anime karakterine dönüştüren bir sistem geliştirdi. Yapay zeka sayesinde standart bir fotoğrafı en sevdiğiniz...

A101'in 14 Şubat'ta Satışa Sunacağı 3 Teknolojik Ürün
A101'in 14 Şubat'ta Satışa Sunacağı 3 Teknolojik Ürün

Aktüel ürünleri ile müşterilerine uygun fiyatlı teknolojik ürünler sunan A101, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yeni bir TV ve akıllı telefon almak isteyenleri fazlasıyla sevindirecek. ...