Affiliate Marketing (Satış ortaklığı) sistemi nedir?

Affiliate Marketing (Satış ortaklığı) sistemi nedir?

Satış ortaklığı sistemi dünyanın en büyük internetten para kazanma sistemlerinden biridir. Dünyada milyonlarca i

Satış ortaklığı sistemi dünyanın en büyük internetten para kazanma sistemlerinden biridir. Dünyada milyonlarca insan geçimini bu işten sağlıyor ve ciddi paralar kazanıyor. Dünyadaki binlerce firma satışlarını bu sistemi kullanarak gerçekleştiriyor. Hem size kazandırıyor hem de kendileri kazanıyor.

FİRMALAR MASRAFTAN KAÇINMAK İÇİN SİZLERDEN YARARLANIYOR

Firmalar binlerce dolar harcayıp reklam, tanıtım veya pazarlama yapmak yerine ürünlerini satış ortaklarına sunup onların satmasını bekliyor. Yani firmalar bütün bu reklam masraflarından kurtulmuş oluyor. Siz ürün satıcılarının yerine ürünü internet ortamında tanıtarak büyük komisyonlar kazanıyorsunuz. Firmaların bu sistemi kullanmalarının bir diğer sebebi ise internette milyonlarca müşterinin olmasıdır.

Günümüzde internetin geldiği durum ortada ve artık her firma internette milyonlarca müşteri olduğunun farkında. Bu müşterileri elde etmek için çeşitli yollar deneyen firmalar, bu yollardan en etkilisi ‘satış ortaklığı sistemi’ yani ‘affiliate marketing‘i sık sık kullanıyor.

affiliate marketing, satış ortaklığı

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Herhangi bir ürüne satış ortağı olursanız size ürünün sitesine yönlendirilen bir link verilir. Siz bu ürünün tanıtımını internette online ortamlarda yaparak ürünün sitesine kullanıcı gönderirsiniz. Yani müşteriler sizin linke tıkladığında doğrudan ürünün sayfasına gider ve eğer müşteri bu ürünü satın alırsa size satış fiyatı üzerinden %70’lere varan komisyonlar ödenir.

Önerilen içerik:  "Parmak izi oluşturuculara" Mozilla'dan geçiş izni yok!

Üstelik müşteri sizin linke tıklayıp ürün sayfasına gittiğinde hemen ürünü almayıp 3 ay sonra veya 1 yıl sonra alsa bile tarayıcılarına yüklenen çerezler sayesinde siz yine o satıştan komisyon kazanırsınız.

affiliate marketing

Bu sistem oldukça basittir. Siz asla ürün sahibiyle muhatap olmuyorsunuz. Üründe oluşan sorunları giderme,onarma stoklama sipariş alma ve bunun gibi şeylerle ilgilenmiyorsunuz. Yani kısacası siz sadece o ürüne müşteri buluyorsunuz ve gerisine karışmıyorsunuz. Siz müşterilerin ürünü almasını sağladıktan sonra diğer tüm işlemleri malın sahibi yerine getiriyor.

Bu yazımızda sizlere satış ortaklığı, diğer bir adıyla affiliate marketing’i kısaca özetledik. Bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere.




Tamamen Çerçevesiz Vivo Apex 2, 24 Ocak'ta Tanıtılacak
Tamamen Çerçevesiz Vivo Apex 2, 24 Ocak'ta Tanıtılacak

Vivo Nex ile çerçevesiz akıllı telefon akımının öncülerinden olan Vivo, 2019 yılına da bomba gibi bir giriş yaparak Vivo Apex 2'yi tanıtmaya hazırlanıyor. ...

A Plague Tale: Innocence’in Demosu Steam’de Yayınlandı
A Plague Tale: Innocence’in Demosu Steam’de Yayınlandı

Focus Home Interactive’in şiketi, A Plague Tale: Innocence’in demosunu Steam’de yayınladı. Oyunun yayıncıları demonun yayınlanmasının ardından oyuna ait bir de fragman paylaştı. ...

Redmi K20, iPhone XS ile Aynı NFC'yi Kullanacak
Redmi K20, iPhone XS ile Aynı NFC'yi Kullanacak

Redmi Genel Müdürü, Weibo üzerinde yaptığı duyuruda, Redmi K20'nin iPhone XS ile aynı NFC çipini kullanacağını açıkladı. ...