Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma Nerede? 2021

Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma Nerede? 2021

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma ile ilgili bir takım iddialar bulunuyor. Çin merkezli şirketin kurucusu olan Jack Ma, Alibaba’ya yönelik soruşturmaların hemen peşinden 2 aydan daha uzun bir müddettir ortalıkta görünmüyor.

.

Bu süreçte ise CEO hakkında ehemmiyetli iddialar ortaya atıldı. Bazı kaynaklar değişik bir ülkeye kaçtığını söylerken, bazı iddialarda öldürüldüğü söyleniyor.

.

Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma Nerede?

.

Jack Ma’ya Ne Oldu? Öldürülmüş Dahi Olabilir

.

Alibaba’nın kurucusu ve Ant Group’un kurucu ortaklarından Jack Ma şirketlerine yönelik yapılan soruşturmaların ardından suskunluğa büründü. Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Ma, 2 aydan daha uzun bir müddettir ortalıkta görünmüyor.

.

Bloomberg’te yer alan bir habere göre Ma’nın servetinde ekim ayından beri ehemmiyetli bir düşüş var. Tanınmış teşebbüsçü, ekim ayından beri 11 milyar dolar azalan servetinin yanında Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde 25. sıraya kadar geriledi.

.

Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma Nerede?

.

Financial Times’ta yer alan bir başka habere göreyse Afrika’nın Sektör Kahramanları programında jüri olarak bulunan Jack Ma’nın isimi listeden kaldırıldı. Normal koşullarda oldukça yoğun bir programı bulunan CEO’nun ağır ağır katıldığı programlardan isiminin kaldırılması işlerin karmaşık bir hal aldığını gösteriyor. Şirketin sözcüsü de konu ile ilgili net bir izah yapmış değil.

.

Twitter hesabından en son ekim ayında paylaşım yapılan Ma’nın öldürüldüğü iddiası ise sosyal medyada dolanan bir video ile tekrar yandı. Newsweek’in gün yüzüne çıkarttığı habere göre, 2014 seneninde Çin’den kaçarak ülkede yaşanan yolsuzlukları ortaya çıkartan iş insanı Guo Wengui, 2019 seneninde katıldığı bir programda Jack Ma‘yı işaret eden öngörülerde bulunmuştu.

.

Ma’nın yaptıkları nedeniyle ya mapusa atılacağını veyahut öldürüleceğini söyleyen Wengui’nin bu yorumu o dönem çok dikkat çekmemiş olsa da, ekim ayından beri ortalıkta görünmeyen Ma’ya yönlendirilen bu öngörünün gerçekleşmiş olma ihtimali yüksek görünüyor.

.

Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma Nerede?

.

Öngörülerin bulunduğu videoda Wengui, Ma’ya atıfta bulunarak Çin’de tüm milyarderler için “mapusa girmek veya can vermek” gibi 2 tercih bulunduğunu söylüyor. Videonun devamında ise Ant Group’un Çin’deki bankacılık sistemine alan okuduğu için başının derde girdiği vurgulanıyor. 2019 seneninde yapılan bu izahlar döneminde Jack Ma Çin’deki piyasaları tertip eden müesseseleri ve kamu bankalarını tenkit etmişti.

.

Yaşanan bu olaylardan sonra Jack Ma’nın Çin hükümeti tarafından cezalandırıldığı iddiaları gittikçe artarken, Alibaba CEO’sunun bir yandan kendisini kurtarmak için saklıca ülke dışına çıktığı belirtiliyor. Elbette şu anda ne öldürüldüğüne ne mapusa atıldığına ne de ülke dışına kaçtığına değin bir bilgi mevzubahis değil, ancak ortaya çıkan bilgiler ışığında yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu kolayca söylenebilir.

.

 

 

.




Samsung, Galaxy Fold'un Ekran Sorunlarını Nihayet Düzeltti
Samsung, Galaxy Fold'un Ekran Sorunlarını Nihayet Düzeltti

Bloomberg'ün son haberine göre Güney Koreli teknoloji devi, katlanabilir telefonlarındaki kırılma sorununun üstesinden gelebilecek bir tasarım buldu. ...

Linus Torvalds, Linux Kernel 5.2'yi Resmen Duyurdu
Linus Torvalds, Linux Kernel 5.2'yi Resmen Duyurdu

Linux kernel kurucusu Linus Torvalds, Linux kernelin 5.2 sürümünü duyurdu. Yedi adet test sürümünden geçen işletim sistemi, ilginç özelliklerle yayınlandı. Sürüm, içerisinde birçok...

Chromebook’larda Google Meet, daha az kaynak açlığı sözü verdi 2021
Chromebook’larda Google Meet, daha az kaynak açlığı sözü verdi 2021

Hem işte hem de okulu hanede ve çevrimiçi olmaya zorlayan COVID-19 salgını hasebiyle geçtiğimiz birkaç ay içinde Chromebook’lara yönelik talep ve satış rakamları hızla...