AMD, X570 ve B550 Anakartlarda USB Bağlantı Sorunlarını Kabul Etti! 2021

AMD, X570 ve B550 Anakartlarda USB Bağlantı Sorunlarını Kabul Etti! 2021

AMD X570 ve B550 anakartlarındaki USB irtibat meselelerinin raporları, anakartların piyasaya sürülmesinden bu yana forumları daire içine aldı, ancak konu günümüzde Reddit’te bir noktaya geldi. AMD kolay bir izahla cevap verdi: meselenin ne olduğundan emin değiller ve daha fazla data toplamak istiyorlar.

.

Geçtiğimiz birkaç aydır, 500 serisi anakartlarda ara sıra USB irtibat kesilmesi raporları AMD’nin alt dizisinin masasında birikiyor. Bir takım kullanıcılar, klavyelerinin birkaç dakikada bir 5 ila 10 saniye arasında aniden cevap vermeyeceğini bildirdi. Diğer kullanıcılar farelerinin yavaşlayacağından yakıntı ederler. Ses kartı sahipleri çatırdama ve bozulmadan söz ediyor.

.

AMD, X570 ve B550 Anakartlarda USB İrtibat Meselelerini Kabul Etti!

.

Konuyla alakalı en garip şey, yeni görünmesi – zira X570 ve B550 anakartları değil. İlk yakıntılar bir seneden daha uzun bir müddet önce yayınlanmış olsa da, sıklıkları geçen ay katlanarak artmış gibi görünüyor. Bir takım Reddit kullanıcıları yakın vakitte kullanıcıların meselelerini ve sistem özelliklerini paylaşmaları için bir istatistik tablosu derledi ve meselenin çoğunlukla yeni RTX GPU’lu sistemlerde olduğugeldiğigörülüyor.

.

Ancak endişelenmeyin, amiral gemisi bir GPU mecburi değildir. Orta erimli bir GPU ve harici sabit sürücüler, harici yakalama aletleri veya VR kulaklıkları ve izleme istasyonları gibi birkaç yüksek bant genişliğine sahip aletler da aynı işi yapıyor gibi görünüyor. Ve meselesi yaşayacak olan sadece yüksek bant genişliğine sahip alet değil, aynı sisteme bağlı her şey etkilenebilir, CPU soğutucuları gibi dahili olarak bağlı aletler da dahil olmak üzere – ki bu çok ciddi bir meseledir.

.

Topluluk tarafından bir takım geçici analiz eder bulundu. İlk arama irtibat noktası: BIOS’taki “c-vaziyetlerini” kapatmak. Bir ceza taşımaz ve irtibat kesilme sıklığını yarıya indirebilir. Ancak bu işe yaramazsa, kalan seçenekleriniz PCIe 4.0’dan PCIe 3.0’a geçmek veya BIOS’tan geçmek ve kullanmadığınız her USB irtibat noktasını / başlığını devre dışı bırakmaktır. Üçünü ansızın yapmak çoğu insan için irtibat kesilmesini durdurur, ancak uzman kullanıcılar için değil. Bir yakalama kartına, mikrofona, web kamerasına ve sıradan etraf birimlerine sahip yayıncılar temelde bahtsızdır.

.

İşte burada AMD devreye giriyor. Mesele yaşayan herkesten bunları AMD’nin internet sitesinde bildirmelerini istediler. Ayrı olarak, Reddit’teki meseleleri ile ilgili yorum yapan bir takım kişilere de ileti atacaklar.

.

AMD, X570 ve B550 Anakartlarda USB Bağlantı Meselelerini Kabul Etti! .

Umarım AMD bu meseleleri bir ürün yazılımı aktüellemesiyle hızlı bir şekilde çözebilir. Aynı zamanda, yeni sistem kurucuları için en iyi tavsiyemiz, bir AMD GPU’nun X570 ve B550 anakartlarla eşleşmesini seçenek etmektir, çünkü kombinasyon hemen hemen meselelerden yoksun görünüyor.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Hırsızlığı Gerçekleşmeden Tespit Edebilen Yapay Zeka
Hırsızlığı Gerçekleşmeden Tespit Edebilen Yapay Zeka

Japonya’da VaakEye adlı bir firma tarafından üretilen yapay zeka, hırsızlık vakalarının %81’ini başarılı şekilde tespit edip engellenmesini sağladı. ...

BİP Gerçekten Güvenilir mi? 2021
BİP Gerçekten Güvenilir mi? 2021

Malumunuz üzere Whatsapp zaruri tuttuğu kontrat sonrası insanlar alternatif chat uygulamaları aramaktalar. Peki Turkcell Bip harbiden güvenli mi? Turkcell geçtiğimiz aylarda Türkiye Varlık...

Galaxy Store'un En İyileri SDC 2019'da Ödüllerini Aldı
Galaxy Store'un En İyileri SDC 2019'da Ödüllerini Aldı

Samsung, SDC 2019'da uygulama geliştirici ve tasarımcılarını ödüllendirdi. Best of Galaxy Store Awards 2019 ödülleri, en iyilerin yer aldığı çeşitli kategorilerde sahiplerini buldu. ...