Android 11 ne zaman çıkacak ve özellikleri neler?

Android 11 ne zaman çıkacak ve özellikleri neler?

Yeni Android sürümü olacak Android 11’in çıkış tarihine doğru yeni bilgiler gelmeye devam ediyor ve aynı z

Yeni Android sürümü olacak Android 11’in çıkış tarihine doğru yeni bilgiler gelmeye devam ediyor ve aynı zamanda Android 11 özellikleri hakkında bilgi sahibi oluyoruz.

Yeni Android sürümü Android 11‘in 2020 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Biraz daha beklememiz gerekiyor ama beklediğimize değecek gibi görünüyor, çünkü yeni gelecek özellikler arasında inanılmaz özellikler de var. İsterseniz gelin yeni özelliklere bir bakalım.

ANDROID 11 ÖZELLİKLERİ

1) Cihaz kontrolü: Son zamanlarda evlerimiz daha fazla akıllı oldu. Akıllı kolonlar, akıllı buzdolapları, akıllı çamaşır makineleri hepimizin evine girmeye başladı. Ancak şu aynı anda tüm akıllı cihazları kontrol etmekte zorlanıyoruz. Yeni Android sürümünün getireceği en önemli özelliklerden birisi bu yönde olacak ve evin için daha fazla kontrole sahip olacağız.

android 11 özellikleri

Diyelim ki evinizdeki bazı cihazların siz evden çıktığınızda kapanmasını istiyorsunuz veya siz eve gelmeden yarım saat önce klimanın açılmasını istiyorsunuz, bunların hepsi yeni Android 11 sürümü ile mümkün olacak. Elbette bu işlemleri yapmak çok daha kolay olacak.

2) İzinler: Hepimizin bildiği Android ekosisteminde uygulama izinleri büyük bir sıkıntı. Bir kere kullanacağımız bir uygulama için ona sınırsız birçok yetki veriyoruz. Ancak Google yetkilileri bu dumu değiştirmek ve kullanıcıları rahatlatmak istiyor.

android 11 özellikleri

Bu sebeple yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte artık uygulamalara tek seferlik izin verebileceksiniz veya bir zaman süresince geçerli izinler mümkün olacak. Bu izin süresinin dışında uygulama izin gerektiren alanlara erişemeyecek. Hep istediğimiz özellik değil mi?

3) Etkileşim odaklılık: Bu alanda ilk değişiklik bildirimlerin gösterim önceliğinde olacak. Üst barda sohbet mesajları veya sosyal medya mesajları yürüme hedefinin durumundan daha önemli olacak.

Önerilen içerik:  LG ve yeni bombası G8X ThinQ

Bunun yanında konuşma baloncukları daha önemli bir yere sahip olacak. Ekranda küçük baloncuklar halinde olan konuşma pencereleri üstlerine dokunduğunuz zaman açılacak. Android 11‘de konuşmaya daha fazla önem verileceğini şimdiden görebiliyoruz.

Konuşma baloncukları özelliği henüz beta sürümlerinde kullanılabilir durumda değil.

4) Daha zeki sesli erişim:  Android cihazlara ses ile erişim 2018 yılından beri kullanılabilir durumda. Bu sebeple zaten var olan bir özellik nasıl yeni olabilir diye sorabilirsiniz. Hemen cevaplayalım sorunuzu yeni sürümde sesli erişim için özel bir bölüm oluşturulacak ve bu bölüm sayesinde tüm cihazlarda aynı etki oluşturulmaya çalışılacak.  Elbette sesli erişim çok daha zeki olacak ve sizi çok daha iyi anlayabilecek. Böylece sesli erişim veya sesli asistan ile daha fazla şey yapabileceksiniz.

android 11 ne zaman gelecek

5) Ekran kaydı: Android 10 ile birlikte gelen ekran kaydetme özelliği Google tarafından geliştirilmeye devam ediliyor. Yeni daha temiz bir arayüz, daha anlaşılabilir bir kullanım gelecek yenilikler arasında yer alıyor.

Biz Android 11’in ne zaman çıkacağını bekleyelim o bize birçok yenilik getirecek. Belki bu yenilikler çığır açacak şeyler olmayacak ama telefon kullanma biçimimiz değişecek.

Telefon kullanırken kendimizi daha fazla güvende hissedeceğiz, onunla tüm akıllı cihazları kontrol edeceğiz ve diğer özellikler. Gelecek günlerde akıllı telefonlar hayatımızın daha merkezine oturacak gibi görünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?




Football Manager 2020, iPad ve iPhone İçin Yayınlandı
Football Manager 2020, iPad ve iPhone İçin Yayınlandı

Football Manager hayranları için bugün mutlu bir gün. Football Manager 2020, iPad ve iPhone’lar için iki farklı versiyon olarak yayınlandı. Oyunu indirmek için haberimizdeki...

AMD, 3000 Serisi İşlemcilerini Duyurdu
AMD, 3000 Serisi İşlemcilerini Duyurdu

AMD, Computex etkinlikleri dahilinde ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Bu kez işlemciler üzerinde açıklama yapan AMD, 3000 serisi işlemcilerini duyurdu. Yapılan açıklamalarda farklı...

Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin....