Android’deki Vivaldi tarayıcısı, sayfaların görünümünü değiştirmenize izin veriyor 2021

Android’deki Vivaldi tarayıcısı, sayfaların görünümünü değiştirmenize izin veriyor 2021

Mobil aletlerdeki web tarayıcıları bazen masaüstü meslektaşlarının sulandırılmış sürümleri olarak kabul edilir. Bunun nedeni çoklukla platformun kendisindeki sınırlamalar, kullanıcı arayüzündeki sınırlamalar veya donanım kaynaklarındaki sınırlamalardır. Ancak Vivaldi, bu ananesi tıpkı masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi sudan atarak eklenti gerektirmeyen kuvvetli kullanıcı özellikleri sunmaya çalışıyor. Android’deki en son numarası, kullanıcılara, yalnızca yapabildikleri için web sayfalarının görünümünü değiştirme imkanı sağlamaktır.

Hem masaüstü hem de mobil aletlerdeki web tarayıcıları, bir web sayfasının nasıl görüntüleneceğini yapılandırmak için bir takım yollar sunar, ancak bunlar ekseriyetle yazı tipleri, belirli renkler ve ulaşılabilirlik seçenekleriyle hudutludur. Ancak bunlar, en azından Vivaldi’ye göre yeterli olmayabilir ve kullanıcıların Sayfa Eylemleri özelliği altında çevirmeleri için birkaç anahtar daha veriyor.

Zati masaüstünde mevcut olan Android’deki Vivaldi kullanıcıları artık bir sayfadaki tüm renkleri boşaltma, sepya tonu verme ve hem de resimleri döndürme gücünün keyfini çıkarabilir. Vivaldi, bu sayfa değiştirme seçeneklerinin ulaşılabilirliği ve okunabilirliği artırabileceğini söylüyor, ancak bir takım kullanıcıların bunu yalnızca eğlence için yapacağını inkar etmiyor.

Android'deki Vivaldi tarayıcısı, sayfaların görünümünü değiştirmenize müsaade ediyor

Sayfa Eylemleri , tarayıcının 3.6 sürümünde Android’e geliyor, ancak Vivaldi’nin masaya koyduğu tek yeni şey bu değil. Tarayıcının artık yerleşik bir QR kodu tarayıcısı var, böylelikle sizi yeniden de bir web sayfasına götürecek bir kodu taramak için tarayıcı, kamera uygulaması ve tarayıcı arasında ileri geri atlamanız gerekmez. Ve Vivaldi dahil tüm tarayıcıların kendi indirme yöneticileri olsa da, Vivaldi artık kendi harici indirme yöneticinizi seçmenize müsaade edecek, bu aslında değişik bir web tarayıcısı olsa dahi.

Vivaldi, Google ve Firefox gibi diğerleri minimalizme doğru eğilirken, aslında çok fazla özelliği kucakladığı için tartışmasız oldukça enteresan bir tarayıcıdır. Bazıları bunu biraz zor bulabilir, ancak yeniden de, kendi kullanıcı arayüzünü tercihlerinize göre yine tertip etmenize müsaade edecek bir mobil web tarayıcısı bulmakta zorlanacaksınız.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Oynaması Ücretsiz Forza Street PC İçin Çıktı
Oynaması Ücretsiz Forza Street PC İçin Çıktı

Mobil ve PC odaklı oynaması ücretsiz yarış oyunu Forza Street, PC için çıktı. ...

Samsung Galaxy A60 ve A80'nin Tanıtılacağı Yer Ortaya Çıktı
Samsung Galaxy A60 ve A80'nin Tanıtılacağı Yer Ortaya Çıktı

Samsung'un orta segmente hitap eden akıllı telefonlarının tanıtılacağı yerlere dair söylentiler geldi. ...

OnePlus 7 Pronun 3 Arka Kameraya Sahip Olduğu Doğrulandı
OnePlus 7 Pronun 3 Arka Kameraya Sahip Olduğu Doğrulandı

OnePlus 7 Pro'nun piyasaya çıkışına çok az bir süre kala, şirketin resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bir video ile OnePlus 7 Pro'nun 3 arka kameraya sahip olduğu doğrulandı. ...