Antarktika’da Gizemli Canlılar Bulundu! 2021

Antarktika’da Gizemli Canlılar Bulundu! 2021

Antarktika’da bir takım araştırmalar yapan bilim insanları, buz tabakasının derinliklerinde önceden hiç görülmeyen gizemli canlılar belirledi. Araştırmacılar, Antarktika sahanlığı altında gizlenen bu gizemli canlıları incelemek için yarım milimlik buzları deldi. Canlı türlerinin sınıflandırılması alakalı çalışmalar sürdürülüyor.

.

Antarktika’da Gizemli Canlılar Bulundu!

.

Antarktika’da Yeni Bulgular Yapılıyor

.

Antarktika’nın Filchner-Ronne Buz Sahanlığı’nda bulunan yarım mil kalınlığındaki bir buz kütlesini inceleyen araştırmacılar, buz kütlesinin altında bulunan bir kayanın içinden geçen garip canlılara rastladılar. GoPro kullanarak 4000 fitten fazla derinlikteki kayayı inceleyen İngiliz Antarktik Araştırması’ndan kutup bilimcilerinin oluşturduğu ekip, başında uzaylı antenlerini andıran saplar olan canlıların görüntülerini aldı.

.

İngiliz Antarktik Araştırması’nın baş yazarı olan Huw Griffits tarafından yapılan medya izahında “Bu bulgu, fikirleri değişik bir istikamete iten ve bize Antarktika deniz hayatının akılalmaz derecede özel olduğunu gösteren şanlı olaylardan biridir” diye konuştu.

.

Antarktika’da Gizemli Canlılar Bulundu!

.

Açık ummandaki derinlikte hayat bulma enteresan değil. Ancak 160 mil içeride, buz tabakasının altında, bir bulgu yapılması, alaka çekiyor. Yalnızca hareketli canlıların Antarktika’nın altında böyle bir yeri işgal ettiği düşünülüyordu. Bunun sebebiyse tamamiyle bölgedeki besin eksikliğiydi. Yapılan bulguda 22 ayrı canlının bulunması da öğrenilecek çok şey olduğunu bizlere gösteriyor.

.

Araştırmacılar, açık ummandaki bu tarz yaratıkların hidrotermal menfezler ve derinliklerdeki taşların arasında hayatta kalabileceklerini belirtiyor. Ayrı olarak abuhava farklığının getirdiği rizikolar hasebiyle bu gibi canlıların hayat alanlarına veda etmeleri tehlikesi de mevcut.

.

Şu an için sadece bir tenis kortu kadar, başka bir deyişle 200 metrekarelik bir alanı inceleyen bilim insanlarının habitatları incelemek için 1,5 milyon kilometrekareden fazla bir alanı tarayarak çalışmaları gerekiyor.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Drone Ehliyeti Gerekmeden Kullanabileceğiniz 8 Drone
Drone Ehliyeti Gerekmeden Kullanabileceğiniz 8 Drone

Drone uçurmak fazlasıyla eğlenceli ancak yeni düzenlemeyle birlikte belirli drone’ları uçurmak için bir ehliyete sahip olmamız gerekiyor. Biz de sizlere, kullanmak için drone ehliyeti...

Kısa Süreliğine Ücretsiz 7 iOS Uygulama
Kısa Süreliğine Ücretsiz 7 iOS Uygulama

Ücretsiz uygulama avımızın bu haftasında sizler için iOS’te kısa süreliğine ücretsiz olan uygulamaları derledik. ...

Nintendo Switch Lite, Yeni Oyunlar Gelecek
Nintendo Switch Lite, Yeni Oyunlar Gelecek

El konsolu olan Nintendo Switch Lite ile elde ettikleri başarının ardından daha fazla 3DS oyunu çıkartmaya hazırlanıyor. Bu da 3DS sisteminin kararlı ve başarılı bir şekilde...