Apple, App Store komisyon oranlarını düşürüyor 2020

Apple, App Store komisyon oranlarını düşürüyor 2020

App Store kaidelerine göre geliştiriciler, mobil oyunlarda Apple’ın uygulama içi faturalandırma sistemini kullanmak zorunda kalıyor. Apple ise, mecburi tuttuğu bu sistemden, yüzde 30’a kadar kesinti yapıyor.

Geçtiğimiz aylarda Fortnite’a ilave ettiği kendi ödeme sistemi ile Apple’ın uyguladığı yüzde 30’luk kesintiden tamamiyle kurtulmak isteyen Epic Games, Apple ile birbirine girmişti.

Yaşanan gelişmelerin hemen peşinden Apple, Fornite’ı App Store’dan kaldırmış ve iki şirket mahkemelik olmuştu.

APPLE’DAN İNDİRİM KARARI

Yüzde 30’luk yüksek kesinti hasebiyle geliştiriciler tarafından tenkit yağmuruna tutulan Apple, 1 Ocak’tan itibaren “Küçük İşletme Programı“nı hayata geçiriyor.

Bu program sayesinde şirket, geliştiricilerinden aldığı yüzde 30’luk App Store kesintisini yüzde 15’e indirecek.

app store

“Küçük İşletme Programı” dahilinde uygulanacak indirimden herkes faydalanamayacak. Mevzubahis indirim, sadece senede 1 milyon doların altında geliri olan işletmeler ve geliştiriciler için geçerli.

Senede 1 milyon dolardan fazla kazanan geliştiricilerden yüzde 30’luk komisyon alınmaya devam edecek.

App Store’daki geliştiricilerin zati büyük bir çoğunluğunun senelik geliri 1 milyon doların altında. Bu yüzden geliştiricilerin yüzde 98’lik bölümünün bu indirimden yararlanması bekleniyor.

The post Apple, App Store komisyon oranlarını düşürüyor first appeared on .




Borderlands 2’yi 3. Oyuna Bağlayacak Bir DLC Geliyor
Borderlands 2’yi 3. Oyuna Bağlayacak Bir DLC Geliyor

Borderlands 2’yi Borderlands 3’e bağlayacak olan Commander Lilith & The Fight For Sanctuary DLC’si, ücretsiz olarak oyunculara sunulacak. ...

Google, ARCore Uygulamasını Destekleyen Cihazları Artırdı
Google, ARCore Uygulamasını Destekleyen Cihazları Artırdı

Google'ın artırılmış gerçeklik üzerine yoğunlaşan uygulaması ARCore, uygulamayı destekleyen cihazlar listesini her geçtiğimiz gün genişletmeye devam ediyor. ...

Google'ın Fişini Çektiği Inbox'a Muhteşem Alternatif: Spark
Google'ın Fişini Çektiği Inbox'a Muhteşem Alternatif: Spark

Google, Inbox kullanıcılarını Gmail'e geçmeye davet ediyor. Fakat dilerseniz çok daha kişisel bir alternatife geçiş yapabilirsiniz. ...