Apple’dan ‘Gizli Proje’ İçin Özel Görevlendirme Geldi! 2021

Apple’dan ‘Gizli Proje’ İçin Özel Görevlendirme Geldi! 2021

Yıllardır artırılmış ve sanal gerçeklik üzerinde çalışan teknoloji devi Apple, bu alandaki çalışmalarını artıracağının sinyalini verdi. 10 seneden fazla saklılıkla yürüttüğü projede bir hayli patent de alan Apple’ın en az iki AR/VR gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışmalar yürüttüğü düşünülüyor. Apple’ın son üst düzey görev farklığını de bu proje için yaptığı ortaya çıktı.

.

Apple’dan ‘Saklı Proje’ İçin Özel Görevlendirme Geldi!

.

Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından yapılan izahta, donanım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı konumunda bulunan Dan Riccio, bundan böyle şirketin saklılıkla yürüttüğü sanal ve arttırılmış gerçeklik gözlüğü projesi üzerinde çalışmaya başlayacak. Dan Riccio, geçmişte de Apple’ın sanal ve arttırılmış gerçeklik gözlüğü projesi üzerinde çalışıyordu ancak yapılan görev farklığı ile beraber artık tam vakitli olarak bu teknolojiye odaklanarak çalışmalarına devam edecek.

.

Yeni Görevlendirme ile Özel Proje Hızlanmış Olacak

.

Dan Riccio, Apple şirketinde 1998 seneninden beri çalışıyor. Apple şirketinin hemen hemen geliştirdiği tüm teknolojilerde ciddi katkısı bulunan Riccio, tasarım, geliştirme ve mühendislik tarafında görevini oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.

.

Apple’dan ‘Saklı Proje’ İçin Özel Görevlendirme Geldi!

.

Dan Riccio’nun Apple’ın saklılıkla yürüttüğü sanal ve arttırılmış gerçeklik gözlüğü projesi üzerinde tam vakitli çalışmaya başlayacağının izah etmesinin hemen peşinden yeni iddialar da çıktı. Buna göre, ilk sanal gerçeklik gözlüğü 3.000 dolar ücret yaftanına sahip olacak. 2022 seneninde piyasaya sürülecek ürün, üzerinde bulunan iki adet yüksek çözünürlüklü 8K ekran ve bir düzineden fazla kameraya sahip olacağı söylentiler arasında.

.

Ortaya çıkan ilk söylentiler, piyasaya sürülecek teknolojinin bir arttırılmış gerçeklik gözlüğü olduğu istikametindeydi. Ancak geçtiğimiz ay Bloomberg, ürünün, daha gelişmiş teknolojiye sahip olan sanal gerçeklik gözlüğü olacağını belirtti.

.

Şirketin CEO’su Tim Cook, artırılmış gerçekliğin ileride hayatımızın bir parçası haline geleceğini defaatle belirtmişti. Son haberler önümüzdeki sene, Apple tarafından piyasaya sürülecek arttırılmış ve sanal gerçeklik gözlüklerini kullanmaya başlayacağımıza işaret ediyor.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Epic Games ve Steam Blizzard Overwatch’ın tam sürümünü ücretsiz yaptı! 2020
Epic Games ve Steam Blizzard Overwatch’ın tam sürümünü ücretsiz yaptı! 2020

Epic Games ve Steam‘in başlattığı fiyatsız oyun kampanyalarına Blizzard da dahil oldu. Firma büyük bir jest yaparak hayranlarının yüzünü güldürdü. Buna...

Galaxy Note 10’un Ön Kamerasını Gizleyen Duvar Kağıtları
Galaxy Note 10’un Ön Kamerasını Gizleyen Duvar Kağıtları

Güney Koreli dev şirket Samsung, Galaxy Note 10 serisi için ön kamerayı gizleyen duvar kağıtları paylaştı. Samsung, bu özel duvar kağıtlarını ünlü Instagram tasarımcılarına...

Yüz Tanıma İçin Yüzün Tamamına İhtiyaç Yok
Yüz Tanıma İçin Yüzün Tamamına İhtiyaç Yok

Yüzün yarısı algılansa bile yüz tanıma teknolojisinin başarılı bir şekilde çalışabileceği sonucuna varıldı. ...