Apple, Epic İle Yasal Mücadelesinde Yüzlerce Steam Oyunu İçin Satış Verilerini Talep Ediyor! 2021

Apple, Epic İle Yasal Mücadelesinde Yüzlerce Steam Oyunu İçin Satış Verilerini Talep Ediyor! 2021

Apple, daha önceki App Store fiyatları ve öne sürülen tekelci iş uygulamalarıyla alakalı olarak Epic Games ile sıcaklıklı bir hukuk savaşına hala kilitlenmiş vaziyette, ancak şimdi Apple üçüncü bir partiyi savaşın içine sürüklüyor. Yeni bir legal dosyaya göre Apple, Valve’ın kendisine 436 Steam oyunuyla alakalı kapsamı geniş satış verileri sağlamasını istiyor.

.

İstek oldukça acayip. Apple, Epic oyunlarını teorik olarak Steam’de yayınlayabildiğinden, yasal savaşında kullanmak için onlarca üçüncü taraf oyununun halka açık olmayan satış verilerine ulaşması gerektiğini ima ediyor gibi görünüyor .

.Apple, Epic İle Yasal Mücadelesinde Yüzlerce Steam Oyunu İçin Satış Verilerini İstiyor!

.

Valve, kendi yerine, Apple’ın fikrine tamamiyle katılmıyor. Valve , “pozisyon” beyanında , Apple’ın istediği dokümanları (veya en azından çoğunu) vermeyi reddediyor ve nedenlerini paragraflar sonra izah ediyor.

.

Valve’ın daha eğlenceli çürütmelerinden biri aşağıdadır:

Apple, istediği bilgilerin benzersiz bir şekilde Valve’den ele geçirilebileceğini öne sürüyor, ancak Apple’ın aradığı şeylerin çoğu üçüncü şahıs oyunlarının satış ve fiyatlandırma bilgileri. Bu bilgiler, bu oyunların üçüncü taraf geliştiricilerine aittir, Valve’e değil. Ancak Apple, bu geliştiricilerin elinden almak ve bilgilerini almak için ehemmiyetli bir ihtiyaç duymak yerine, Valve’a mahkeme çağrısı yaparak bir kestirme yol kullanıyor.

Başka bir söylemle, Valve Apple’ı tembel olmakla suçluyor, ancak yapabileceği en kibar ve legal olarak haklı şekilde.

.

Daha ciddi bir kayda göre, Valve, Apple’ın istediği vesikaları üretmek için şart olan gayret miktarının “ezici” olacağını söylüyor. Telefon aletinin her bir ürün (ve ürün çeşidi) için bilgi istediği her bir ürün için, Valve’ın satış verilerini toplamak ve harmanlamak için ansızın fazla veritabanına ulaşması gerekir. Valve bu bilgileri “sıradan iş akışının” bir parçası olarak oluşturmadığından veya gizlemediğinden, şirket bunun aşırı sıkıntılı bir talep olduğunu müdafaa ediyor.

.

Apple, Epic İle Legal Mücadelesinde Onlarca Steam Oyunu İçin Satış Verilerini İstiyor!

.

Valve özel bir şirkettir ve bu yüzden, bir kamu firmasının sahip olacağı aynı yatırımcı odaklı tertip edici müracaat gereksinimlerine tabi değildir. Normalde Apple’ın istediği vesikaları gizlemediğine inanmak çok zor değil; en azından kolay ulaşılabilir bir formatta değil.

.

Burada belirli bir tarafı ele almıyor olsak da, Apple’ın talepleri biraz fazla gibi görünüyor, bilhassa de Valve’ın Apple veya iOS uygulama pazarıyla hiçbir alakası olmadığını düşünürseniz.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




PlayStation Store İlkbahar İndirimleri Başladı
PlayStation Store İlkbahar İndirimleri Başladı

Belirli dönemlerde kullanıcılarını gülümsetmeyi seven Sony, İlkbahar İndirimi'ni başlatarak bu mevsim de oyuncuları boş geçmedi. Listemizdeki 10 oyunun yanı sıra birçok farklı oyun...

Harley Davidson, İlk Elektrikli Motosikleti Ön Siparişte
Harley Davidson, İlk Elektrikli Motosikleti Ön Siparişte

CES 2019 kapsamında özel bir duyuru gerçekleştiren Harley-Davidson, ilk elektrikli motosikletini ön siparişe açtığını duyurdu. ...

Deepfake, Konuşmaları Metin Dosyasından Değiştirebilecek
Deepfake, Konuşmaları Metin Dosyasından Değiştirebilecek

Deepfake uygulamalarında herhangi bir kişinin konuşmasını değiştirmek, uzatmak ya da kısaltmak için artık bir metin dosyasını düzenlemek yeterli oluyor. ...