Apple Müzik aile üyeliği oluşturma rehberi

Apple Müzik aile üyeliği oluşturma rehberi

Apple Müzik, çevrimiçi müzik dinleme platformlarının piyasadaki çokluğuna rağmen, rekabette hızlı bir şekilde kendi zeminini kazandı.

Aile üyelerinizden en az biri Apple Müzik hizmetini kullanıyorsa, ayrı hesaplar yerine bir aile hesabı seçerek birkaç kuruş tasarruf etme imkanına sahip olabilirsiniz.

Söz konusu platform, aile abonelikleri sunan tek hizmet olmaktan çok uzakta duruyor, ancak uygulamanın planları biraz farklı çalışıyor.

APPLE MÜZİK AİLE ÜYELİĞİ NASIL YAPILIR

Spotify ve diğer birçok müzik mecrası, aile üyelerini eklemeyi oldukça basit bir süreç haline getiriyor. Apple Müzik ise Apple ekosistemine bağlı olarak biliniyor.

Ailenizin tamamı halihazırda Apple’da varsa bir sorun yok, ancak Apple Müzik‘e farklı cihazlar kullanan aile üyelerini eklemeye çalışıyorsanız, bu biraz zor olabilir.

BAŞLAMADAN ÖNCE

Bu kılavuzdaki talimatları takip etmek için birkaç şeye ihtiyacınız olacak. Öncelikle, en az bir iOS veya macOS cihazı veya başka bir Apple hizmeti olan herkesin sahip olması gereken bir Apple Kimliği’ne (Apple ID) ihtiyacınız var.

İkinci olarak, iOS 8 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir iOS cihaza ya da OS X Yosemite veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir Mac’iniz olmalı.

Elbette bir Apple Music Ailesi aboneliğine de ihtiyacınız var. Apple Müzik‘i sıfırdan kuruyorsanız, bireysel abonelik yerine aile aboneliği seçtiğinizden emin olun.

Bireysel Apple Müzik aboneliğini aile aboneliğine dönüştürmek istiyorsanız, bu oldukça hızlı bir işlem ve ayrıntılı talimatlara buradan ulaşabilirsiniz.

Apple Müzik.

APPLE MÜZİK AİLE ÜYELİĞİ OLUŞTURMA

Aile seçeneğini zaten kurduysanız ve yalnızca yeni aile üyeleri eklemek istiyorsanız, sonraki bölüme geçebilirsiniz. Ancak aile aboneliğinizi ilk kez oluşturuyorsanız ve aile paylaşımını hiç kullanmadıysanız, bundan bahsedelim.

iOS’TA AİLE PAYLAŞIMINI AYARLAMA

Bu yazıyı iPhone veya iPad’inizde okuyorsanız şanslısınız: Aile paylaşmını hemen birkaç basit adımda kurabilirsiniz.

1. Aile Paylaşımı ayarlarına gidin: Ayarlar uygulamasını açın ve en üstte veya daha eski iOS cihazlarında isminize dokunun, aşağı kaydırın ve iCloud ayarlarını açın.

2. Aile Paylaşımını Ayarla’ya dokunun: Ardından Başlayın’a dokunun. Buradan kurulum tamamlanana kadar istemleri takip edin.

3. Aile üyelerini davet edin: iOS 11 veya sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız, paylaşım için açmak istediğiniz ilk özelliği seçmeniz istenir. Aile üyelerini Mesajlar aracılığıyla davet etmek için talimatları izleyin.

MAC’TE AİLE PAYLAŞIMINI AYARLAMA

Mac kullanıyorsanız, Aile Paylaşımı’nı ayarlamak bir iOS cihazı kullanmak kadar kolay. Adımlar sadece biraz farklı.

1. iCloud ayarlarını açın: Ekranın sol üst köşesindeki Apple logosuna tıklayın, ardından Sistem Tercihleri’ni seçin. Tercihler penceresi açıldığında, iCloud’a tıklayın.

2. Kurulum işlemini başlatın: Aileyi Kur’u tıklayın, ardından işlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

Aile Paylaşımı’nı önceden kurmuş veya yukarıdaki adımları izlemiş olsanız da bir sonraki adım, Apple Music’i kullanabilmeleri için aile üyeleri eklemektir. Bunu Mac, iOS veya Android cihazınızda yapabilirsiniz. Her biri için adımları aşağıda listeledik.

iOS

1. Aile Paylaşımı ayarlarını bulun: Yukarıda belirtildiği gibi, yapmanız gereken tek şey Ayarlar’ı açmak ve en üstteki isminize veya eski iOS cihazlarına dokunmak, aşağı kaydırıp iCloud ayarlarını açmak.

2. Yeni bir aile üyesi ekleyin: Bu, Aile Üyesi Ekle’ye dokunup adını veya e-posta adresini girmek kadar kolay. Ardından ekrandaki talimatları izleyin.

3. Kurulumu sonlandırın: iOS 11 veya sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız, aile üyesini Mesajlar aracılığıyla mı yoksa şahsen mi davet etmek istediğinizi seçebilirsiniz.

MAC

1. iCloud ayarlarını açın: Ekranınızın sol üst köşesindeki Apple simgesine tıklayın, ardından Sistem Tercihleri’ni açın ve iCloud’a tıklayın.

2. Aile ayarlarını açın: Aileyi Yönet’e tıklamanız yeterli.

3. Yeni bir aile üyesi ekleyin: + işaretine tıklayın, ardından ekrandaki talimatları izleyin.

ANDROID

1. Apple Müzik ayarlarını açın: Apple Müzik’i açın, ardından sol üst köşedeki menü simgesine dokunun.

2. Hesap ayarlarına gidin: Ekranın üst kısmındaki fotoğrafınıza veya isminize dokunun.

3. Üyelik ayarlarını açın: Üyeliği Yönet’e dokunun, ardından istenirse iCloud şifrenizi girin.

4. Aile ayarlarını açın: Aile veya Aile Kurulumu’na dokunun.

5. Aile üyeleri ekleyin: Aile Kurulumu’na dokunduysanız, aile üyeleri eklemek için ekrandaki talimatları izleyin. Aile’ye dokunduysanız, ekranın altındaki Aile Üyesi Ekle’ye dokunun ve talimatları izleyin.

Apple MüzikApple Müzik.

SONRAKİ ADIMLAR

Geriye, aile üyelerinizin Apple Müzik‘i kullanmaya başlaması kaldı. Tek yapmaları gereken, Aile Paylaşımı için kullandıkları aynı kimlik bilgileriyle platformda oturum açmak. Ardından müzik dinlemeye başlayabilecekler.

SORUNLA KARŞILAŞIRSANIZ…

En yaygın sorunlardan biri, bir aile üyesinin birden fazla hesap kullanıyor olması ve Apple Müzik‘te veya iCloud’da (Aile Paylaşımı durumunda) yanlış hesapla oturum açmasıdır.

Dolayısıyla birisi Apple Müzik‘e erişmekte sorun yaşıyorsa, kontrol etmeniz gereken ilk şey budur. Bazen, oturumu kapatıp tekrar açmak, sizin veya bir aile üyesinin Aile aboneliğine erişmesini engelleyen sorunları çözebilir.

Öncelikle, etkilenen Apple Müzik hesabına giriş yapmayı ve çıkış yapmayı deneyin. Sorun çözülmezse, oturumu kapatıp tüm Apple hizmetlerinize geri dönmeyi deneyin.

Son olarak, bu da işe yaramazsa, herkesi Aile Paylaşımı’ndan kaldırıp tekrar eklemeyi deneyebilirsiniz. Kulağa pek hoş gelmese de söz konusu adımları takip etmek, sorunun hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayabilir.

The post Apple Müzik aile üyeliği oluşturma rehberi first appeared on Resimlink.




Honor View 20'deki ToF Sensörü Magic AR'la Nasıl Çalışıyor?
Honor View 20'deki ToF Sensörü Magic AR'la Nasıl Çalışıyor?

Honor'un yeni akıllı telefonu View 20, diğer telefonların aksine teknik özellikleri ve fiyatıyla gündeme gelmedi. ...

Fortnite'a 9.30 Güncellemesiyle Yeni Bir Silah Ekleniyor
Fortnite'a 9.30 Güncellemesiyle Yeni Bir Silah Ekleniyor

Fortnite evreni yepyeni bir pompalı silaha sahip oluyor. Battle Royale oyun...

Xbox Live Gold ocak ayı ücretsiz oyunları belli oldu! 2020
Xbox Live Gold ocak ayı ücretsiz oyunları belli oldu! 2020

Microsoft’un hizmeti olan Xbox Live Gold azalığı dahilinde oyunseverler her ay fiyatsız oyunları oynayabiliyor. Ocak ayına bir hafta kalmışken Xbox Live Gold ocak ayı fiyatsız...