Apple patenti, iPhone 13 ekranı için değişken yüksek yenileme hızına işaret ediyor 2021

Apple patenti, iPhone 13 ekranı için değişken yüksek yenileme hızına işaret ediyor 2021

Akıllı telefon üreticilerinin çoğu artık daha yüksek bir yenileme hızı ekranı sunmaya çalıştığından, Apple da ana gruba katılmayı tasarılıyor gibi görünüyor . Cupertino merkezli teknoloji devi, değişken yenileme hızına sahip bir iPhone ekranının patentini almak için müracaat etti.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Patent ve Ticari Marka Bürosu ( Patently Apple aracılığıyla ) tarafından yayınlanan patent , yüksek yenileme modu etkinleştirildiğinde, muhtevası mahalli yenileme hızının iki katı, üç katı ve hem de dört katında aktüelleyebilen bir iPhone ekranını izah etmektedir.

Ekranın yenileme hızı otomatik olarak 60Hz’den 120Hz , 180Hz ve 240Hz’e değiştirilebilir . Tüm mevcut iPhone modellerinin 60Hz yenileme hızıyla gelmesi dikkat çekici ancak ProMotion teknolojisine sahip iPad Pro’nun 120Hz’e kadar değişken yenileme hızına sahip olması dikkat çekiyor .

Önceden, Apple iPhone 12’nin 120Hz yenileme hızıyla geleceği söylentileri vardı, ancak bunun doğru olmadığı ispat etti. Ancak iPhone 13 modellerinin ProMotion ekrana sahip olma ihtimali daha yüksek gibi görünüyor.

Apple patenti, iPhone 13 ekranı için değişken yüksek yenileme hızına işaret ediyor

Apple’ın bu kadar üst düzey özellikler sunan rakiplerine karşın iPhone’larında daha yüksek bir yenileme hızı sunmaktan uzak durmasının nedenlerinden biri, 120 Hz veya 240 Hz yenileme hızı sunmanın pil performansını etkileyebilmesidir.

Ancak şimdi, pil performansı meselenini daha yüksek bir yenileme hızıyla çözmek için şirketin yaklaşan iPhone 13 modelleri için düşük kuvvetli LTPO ekran teknolojisini benimseyebileceği deklarasyonluyor .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Fortnite: 2. Bölüm'ün 1. Sezonu Uzatılacak
Fortnite: 2. Bölüm'ün 1. Sezonu Uzatılacak

Epic Games, yılbaşı temalı yeni içerikleri hazırlanmak amacıyla Fortnite: 2. Bölüm'ün 1. Sezonunu uzatacağını açıkladı. Sezonu uzatma kararı aslında 2. Sezonun ertelenmesinden sonra...

Iztech Game Summit, 11 Mayıs'ta İYTE'de
Iztech Game Summit, 11 Mayıs'ta İYTE'de

Bu yıl İzmir’de İnovasyon topluluğu tarafından ilki gerçekleştirilecek olan...

Sony PlayStation 10'un temellerini atıyor
Sony PlayStation 10'un temellerini atıyor

Bir çoğumuz PlayStation 5′ dört gözle beklerken, Sony PlayStation 10’a giden yolun çalışmalarına başBir çoğumuz PlayStation 5′ dört gözle beklerken, Sony PlayStation...