ASUS ve MSI, anakart serisi Z590’ı duyurdu 2021

ASUS ve MSI, anakart serisi Z590’ı duyurdu 2021

ASUS ve MSI, Intel’in yakında piyasaya sürülecek 11. Nesil Rocket Lake işlemcileri için Z590 anakart serisinin örtüsünü kaldırdı. Bu anakart, ay sonuna doğru kullanıma sunulacak.

Yeni anakart serisi, 27 Ocak’ta piyasaya sürülecek ve Rocket Lake için hazır olacak. ASUS, anakartın Intel’in mevcut 10. Nesil Comet Lake işlemcileriyle de geriye dönük olarak uyumlu olacağını doğruladı.

Intel’in Rocket Lake işlemcilerinin Z590 anakartlarıyla aynı gün piyasaya çıkıp çıkmayacağı daha belli değil. Bir gün önce geceki CES medya toplantısında Intel, Rocket Lake’in içinde bulunduğumuz çeyrekte, başka bir deyişle nisan başından önce geleceğini belirtti.

asus-anakart-z590-1

ASUS ANAKART Z590 ÖZELLİKLERİ

ASUS anakart Z590 için özelliklerden söz edecek olursak, yeni ürün PCIe SSD 4.0 için tam destek sağlayacak. Z590 anakartları 16 kanala kadar PCIe 4.0 irtibatı sunacak, toplamda saniyede 64 GİGABYTE’a kadar bant genişliği sağlayacak. Kablolu aktarım teknolojisi Thunderbolt 4 ve Wi-Fi 6 için destek de yeni anakart ile gelecek.

MSI ise yeni bir kod çözücü bileşeni ve Audio Boost 5 teknolojisi ile anakartlarının ses performansını iyileştirdi. Kullanıcıların BIOS’ta “kaybolmadan” bilgisayarlarını hız aşırtma ile çalıştırmalarına ve RGB ışıklarını masaüstünden ayarlamalarına yardımcı olmak için MSI Center yazılımları yeni bir arayüz ve özelliklerle yenilendi.

Aynı zamanda Asus, Z590 serisi için soğutma aletlerini geliştirmeye odaklandı. Daha hızlı, daha sürdürülebilir SSD performansı için yeni bir M.2 termal çözümü sunuldu.

asus-anakart-z590-2

YENİ ÇİP SETLERİ YOLDA

Z590 çip setine, sene ilerleyen aylarında diğer üç 500 serisi yonga seti de katılacak: H570, B560 ve H510. Kullanıcılar, bu üçlünün Z590’dan biraz daha ucuz ve daha uygun ücretli olmasını umuyor.

400 serisi anakart sahipleri için de iyi haberler var: Asus, 400 serisi anakartlarının yazılım aktüellemesinden sonra Intel’in 11. Nesil Rocket Lake işlemcilerini destekleyeceğini duyurdu.

Uyumlu anakartların tam listesini ve hangi aktüellemeye ihtiyacınız olacağını buradan görebilirsiniz. Ama, daha MSI’dan bu konuda bir haber gelmedi.

The post ASUS ve MSI, anakart serisi Z590’ı duyurdu first appeared on .




Google Drive Hafızasını Arttırmanın 3 Basit Yolu
Google Drive Hafızasını Arttırmanın 3 Basit Yolu

Verilerimiz depoladığımız Google'ın Drive servisinde, nasıl daha fazla yer açarız? ...

Tom Clancy's Rainbow Six Siege Bir Haftalığına Ücretsiz Oldu
Tom Clancy's Rainbow Six Siege Bir Haftalığına Ücretsiz Oldu

Ubisoft'un efsane oyunlarından Tom Clancy's Rainbow Six Siege, bir hafta boyunca ücretsiz olarak sunulacak. Tüm platformlar için geçerli olan bu kampanya, yarın itibarıyla başlıyor. ...

PUBG Mobile 0.14.0 Güncellemesi, Oyuna Zombileri Getiriyor
PUBG Mobile 0.14.0 Güncellemesi, Oyuna Zombileri Getiriyor

Mobil platformun en çok oynanan oyunlarından olan PUBG Mobile, oyunu zombilerin sardığı oldukça eğlenceli bir güncelleme aldı. Bu güncelleme Enfeksiyon isimli yeni bir oyun modunu PUBG...