Bitcoin, 1 trilyon dolarlık piyasa değeri ile yeni bir dönüm noktasına ulaştı 2021

Bitcoin, 1 trilyon dolarlık piyasa değeri ile yeni bir dönüm noktasına ulaştı 2021

Bitcoin son haftalarda 19 Şubat Cuma günü takriben 54.000 dolar değerinde bir artış gördü. Kripto para birimi 1 trilyon dolarlık piyasa değerine erişti. Bu dönüm noktası, Tesla’nın kısa müddet önce izah ettiği 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın almasının yanı sıra, dalgalı paralara halkın alakasını artırmaya yardımcı olan Elon Musk’tan kripto para birimi ile ilgili tweet’leri izliyor.

Bir numaralı kripto para birimi olan Bitcoin, 2018’de değerindeki ilk büyük artışını, yavaşça düşmeden önce yaşadı, ancak 2019’un ikinci yarısında yine canlandı. son aylarda ehemmiyetli ölçüde – ve son birkaç hafta içinde ehemmiyetli ölçüde yükseldi.

CoinMarketCap’e göre, Bitcoin şu anda madeni para başına takriben 55.000 dolar değerinde ve piyasa değerini 1 trilyon doları aştı . Kripto para birimi, Ocak 2009’daki resmi lansmanından bu yana ehemmiyetli ölçüde büyüdü ve kademeli olarak, belirli büyük şirketlerden mal satın almak için geçerli bir para birimi olarak yerini aldı.

Bitcoin, 1 trilyon dolarlık piyasa değeri ile yeni bir dönüm noktasına erişti

Bitcoin, büyüyen kripto para birimine olan alakayla beraber, taraftarları ve eleştirmenler arasındaki adaletli hissenini savunuyor. Vasati bir tüketici artık fiziksel paranın ödendiği ATM’leri kullanarak kendi bitcoinlerini kolayca edinebilir – bunlardan bazıları karşılığında nakit almak için bitcoin’inizi satmayı da destekler.

Bu noktada, Bitcoin, en azından CoinMarketCap tarafından izleyen kripto para birimleri arasında, pazarın takriben yüzde 60’ına hakim. Birçoğu kripto para birimi ile ilgili kuşkucu olmaya devam etse de, bu ayın başlarında ilanını yapan Bank of New York Mellon da dahil olmak üzere bir dizi büyük kuruluş Bitcoin’i benimsiyor.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




WhatsApp'taki 'Herkesten Sil' iPhone'larda Fotoğraf Silmiyor
WhatsApp'taki 'Herkesten Sil' iPhone'larda Fotoğraf Silmiyor

WhatsApp’ın gönderilen bir mesajı silmek için kullanılan özelliği "Herkesten sil"de bir açık ortaya çıkarıldı. iPhone’lara gönderilen fotoğraflar, mesajı silseniz bile iPhone’da...

Toplam Değeri 37 TL Olan 5 Android Oyun ve Uygulama
Toplam Değeri 37 TL Olan 5 Android Oyun ve Uygulama

Google Play'de kısa süreliğine ücretsiz uygulamaları listelediğimiz haberimizle karşınızdayız. ...

Vikipedi Alternatifi 5 Başarılı İnternet Sitesi
Vikipedi Alternatifi 5 Başarılı İnternet Sitesi

2017’den bu yana ülkemizde engellenen Vikipedi platformuna alternatif olarak gösterilen 5 başarılı internet sitesini derliyoruz. ...