Bu inanılmaz videoda NASA Perseverance Mars gezgini inişini izleyin 2021

Bu inanılmaz videoda NASA Perseverance Mars gezgini inişini izleyin 2021

NASA, Perseverance gezgininin Mars’a cüretkar inişinin videosunu yayınladı ve geçtiğimiz hafta sonlarında dramatik inişin önceden hiç görülmemiş görüntüleri de dahil olmak üzere “Mars’a Nasıl İnilir?” Bu, yıllarca süren tasarılama ve Dünya’dan kırmızı seyyareye yedi aylık yolcunun doruk noktasıydı ve bir hayli şey yanlış gidebilirdi.

İniş katiyen yalnızca uzay aracını çevirip Mars toprağına Perseverance yatırmaktan ibaret olmayacaktı. İlk önce aşırı yavaşlama geldi , uzay aracı büyük miktarda hız azaltmak için Mars’ın atmosferini kullanıyordu. Büyük bir paraşüt, Sebat’ı kasanın serbest bırakılabileceği noktaya kadar yavaşlattı.

Bu akılalmaz videoda NASA Perseverance Mars gezgini inişini izleyin

Daha sonra toplam on altı roket, jetpack tecrübe et şeyi yüzeyin hemen üstüne getirdi ve gezici dört kabloyla – NASA’nın Sky Crane ismini verdiği bir sistemi kullanarak – son 70 fit kadar aşağıya indirildi . Bu şekilde, altı adet tek tek çalıştırılan ve mafsallı tekerleği birbirine temas ettiğinden, her türlü zorlu araziye uyum sağlayabilir.

Daha fazla stres ödünç vermek, NASA’nın iniş sürecini uzaktan uçuramamasıydı. Aslında, Dünya’dan Mars’a bir sinyal göndermek için vakit gecikmesi aslında iniş işleminin kendisinin aldığından daha uzun olduğu için, hemen hemen baştan belirlenmişti. Bir gidiş-dönüş iletisi için takriben 22 dakika olan bu, öngörülemeyen meselelerin üstesinden gelmek için çok fazla gecikmeydi.

https://www.youtube.com/watch?v=4czjS9h4Fpg&feature=emb_logo

Netice olarak, Perseverance kendi kaptanıydı. Bu, arazinin uygun olduğundan emin olmak için jetpack’in altındaki tabanın son dakikada taranmasını ve rastgele bir son ayarlamayı içeriyordu. Gezici projesini yürüten NASA’nın Jet Tahrik Laboratuvarı başarılı bir iniş haberi aldığında, Perseverance aslında birkaç dakikadır Mars yüzeyinde ürperiyordu.

Görüntüler, Mars’a iniş tecrübenine bir göz atmak için uçuş aracına ilave eden Giriş İniş ve İniş sistemi tarafından çekildi. Perseverance Entry, Descent ve Landing kamera takımı öncüsü Dave Gruel’e göre, sistem uzay aracına ve gezgine hiçbir şekilde müdahale edemedi. “Nihayetinde, kamera sistemimiz çalışmasa dahi görevin yüzde 100 başarılı olabileceğini biliyorduk.”

Bu inanılmaz videoda NASA Perseverance Mars gezgini inişini izleyin

İniş işlemi esnasında 23.000’den fazla görüntü dahil olmak üzere 30GB’ın biraz üzerinde bilgi toplandı. Bazıları paraşüte bakan ve arka kabuğa kurulmuş ansızın fazla kamera vardı, bir Descent Stage aşağı bakan kamera, biri iniş mertebesine bakmak için gezicinin tepesinde ve son olarak aşağı bakan bir kamera vardı. gezici. Oraya bir mikrofon da kuruldu, ancak Gruel’e göre aslında herhangi bir ses yakalamadı.

Azim elbette bundan sonra boşta fazla zaman harcamak olmayacak. Perseverance’ın yedi değişik alet ve hemen hemen 20 kamera dahil olmak üzere çeşitli sistemleri çevrimiçi hale getirmenin, bunları tanılama yoluyla çalıştırmasının ve ekseriyetle onlara JPL ve ortaklarının aklındaki jeolojik ve diğer araştırmalar için yeşil ışık yakmasının yanı sıra, Perseverance’ın da ihtiyacı var. kaçak yolcu yerleştirmek için. Bu Mars helikopteri, Ingenuity .

Zekanın rolü, başka bir seyyarede motorlu uçuşun olası olduğunu göstermek olacaktır. Helikopterin şarj olması ve hemen peşinden resim ve video çekmek için Mars semana çıkması bekleniyor. Bununla beraber, gelecekteki görevler, Ingenuity’nin belirtilerini daha ilmi çabalar için kullanmanın yanı sıra, geçici bir iletişim ağı ile Mars’a mürettebatlı gezileri destekleme potansiyeline sahip olacak.

Bu bir müddet daha olmayacak, ancak NASA daha önce Perseverance’ı ziyaret etmek için bir gezi tasarılıyor. Gezginin Mars’taki hedeflerinden biri, numuneleri toplamak ve bunları seyyarenin yüzeyinde birkaç sene dayanacak şekilde özel olarak tasarlanmış tüpler halinde paketlemektir. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile işbirliği içinde gelecekteki bir görev, bu önbelleğe alınmış örnekleri toplayacak ve onları seyyarenin yörüngesine getirecek ve daha sonra onları geri getirecek ve daha derin çözümleme için Dünya’ya geri getirecek.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Apple, iPhone'lardan Uzak Kalmamızı İstiyor
Apple, iPhone'lardan Uzak Kalmamızı İstiyor

Katıldığı TIME 100 etkinliğinde konuşan Apple CEO'su Tim Cook, kullanıcıların telefon bağımlılıklarından rahatsız olduklarını belirterek iPhone'lara gelen bazı bildirimleri...

Samsung, dört büyük otomobil üreticisi için Galaxy Digital Key desteği vaat ediyor 2021
Samsung, dört büyük otomobil üreticisi için Galaxy Digital Key desteği vaat ediyor 2021

Samsung, Apple ve halihazırda piyasaya sürülen iPhone’u Anahtar teknolojisi olarak takip ederken, Galaxy S21 akıllı telefonlarını dijital araba anahtarlarına dönüştürmek için dört...

ESET Araştırmacıları, Yetişkin Sitelerde Virüs Buldu
ESET Araştırmacıları, Yetişkin Sitelerde Virüs Buldu

ESET güvenlik uzmanları, Varenyky isimli bir zararlı yazılımı ortaya çıkardı. Kişilerin e-posta adreslerine resmi gibi görünen bir e-posta göndererek zararlı yazılımı cihazlara...