Bu sevimli siyah ayaklı dağ gelinciği, bir klonlama buluşudur. 2021

Bu sevimli siyah ayaklı dağ gelinciği, bir klonlama buluşudur. 2021

Başarılı bir şekilde kopyalanan, nesli tükenmekte olan ilk AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ türü olan siyah ayaklı bir gelincik, riziko altındaki hayvanların neslinin tükenme eşiğinden geri getirilmesinin önünü açabilir, bilim insanları ve savunma uzmanları, atılımın teferruatlarının bu hafta paylaşılacağını umuyor. Elizabeth Ann, başka rastgele bir siyah ayaklı gelincik gibi görünebilir, ancak takriben iki aylık hayvan, aslında otuz sene önce yaşamış bir hayvanın donmuş hücrelerinden yaratıldı.

Bu, 30 sene önce yakalanan ve genleri Wyoming Game & Fish Department tarafından savunan Willa olarak adlandırıldı. Willa’dan alınan hücre kültürleri, San Diego Zoo Küresel’s Frozen Zoo’da tutuldu, ancak siyah ayaklı gelincik soyuna taze genetik çeşitlilik enjekte etme teşebbüsü için numune, kriyobanktan çıkarıldı.

Türlerin bir noktada neslinin tükendiği kabul edildi. Ancak, 1981’de Wyoming’de karada yaşayan son bir sömürge keşfedildi. Bu hayvanların bazılarından oluşan esir bir üreme popülasyonu başlatıldı, ancak ciddi ve büyüyen bir meseleyle karşılaştı.

Bugün bilinen siyah ayaklı gelinciklerin tümü yalnızca yedi kişiden geliyor. Bu, doğurganlık oranının düşmesiyle beraber hastalığa daha fazla yatkınlığa sebep olabilecek bir genetik çeşitlilik eksikliğine yol açar. Elizabeth Ann’in temsil ettiği şey, türe yeni DNA katmak için kopyalamayı kullanma ile ilgili başarılı bir teşebbüstür.

Bu sevimli siyah ayaklı dağ gelinciği, bir kopyalama buluşudur.

Ehemmiyetli olan, Willa’nın hayatta kalan hiçbir çocuğunun olmaması veya en azından mevcut popülasyonda bilinen hiçbirinin olmaması ve genomunun oldukça benzersiz olmasıdır. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Balık ve Yaban Hayatı Servisi yaptığı izahta , “Genomik bir çalışma, Willa’nın genomunun yaşayan popülasyondan üç kat daha fazla benzersiz varyasyona sahip olduğunu ortaya çıkardı” diye konuştu . “Bu yüzden, Elizabeth Ann başarılı bir şekilde çiftleşir ve çoğalırsa, türe benzersiz bir genetik çeşitlilik sağlayabilir.”

Yeni bir gelincik yavrusuna erişmek pek de kolay bir yol değil, zihin. Proje 2013’te başladı, ancak nesli tükenmekte olan bir türün kopyalama araştırması için ilk kurtarma desturunun verildiği 2018 seneye kadar değildi. Bu, Revive & Restore’daki bilim insanlarının genetik tahlillere başlamasına ve kavram ispatı tecrübeleri yapmasına müsaade etti. Willa’nın donmuş hücre hattından embriyolar oluşturan ViaGen Pets & Equine tarafından geliştirilen kopyalama teknikleriyle çalıştılar.

Bu embriyolar, vekil görevi görecek evcil bir gelincik içine yerleştirildi. Milli Siyah Ayaklı Gelincik Savunma Merkezi’nde (NBFFCC) büyütülen Elizabeth Ann’i doğurdu.

Bu sevimli siyah ayaklı dağ gelinciği, bir kopyalama buluşudur.

incik de üreyen siyah ayaklı gelinciklerden ayrı tutulacak ve Elizabeth Ann’i vahşi tabiata salma tasarıları yok. Daha fazla dağ gelinciği kopyası üretme çalışmaları sürüyor. Bu arada, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Balık ve Yaban Hayatı Servisi, orada da taze genetik materyali keşfetme umuduyla yeni, tabii olarak doğan siyah ayaklı gelincikleri aramaya devam edecek.

Kopyalama süreci başarılı bir şekilde ilerlemiş olsa dahi, türü tehlike altındaki listeden çıkarmak kendi başına yeterli olmayacaktır. Hizmetin Dağ-Çayır Bölgesi Direktörü Noreen Walsh, “Başarılı genetik kopyalama, türlere yönelik habitat temelli tehditleri ele almanın ehemmiyetini veya Hizmet’in habitat savunma ve kara ayaklı gelincikleri kurtarmak için idaresi ele almaya odaklanmasını azaltmaz” dedi . Hayvanların iyileştirme tasarısı, vahşi tabiatta yaşayanlara olası olan en büyük üreme talihini vermek için doğal hayat alanlarını restore etme teşebbüslerini içerir.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Huawei'in Yeni Modellerine Google ARCore Desteği Geliyor
Huawei'in Yeni Modellerine Google ARCore Desteği Geliyor

Huawei'in P30, P30 Pro modellerinde ve henüz resmi olarak duyurulmamış Motorola Moto One Vision modelinde Google ARCore desteği bulunacak. ...

Red Dead Redemption 2'nin sorunları bitmiyor
Red Dead Redemption 2'nin sorunları bitmiyor

Sonu gelmeyen Red Dead Redemption 2 sorunları için Rockstar Games, NVIDIA ve işlemcileri suçladı! Geçtiğimiz 5 KSonu gelmeyen Red Dead Redemption 2 sorunları için Rockstar Games, NVIDIA ve...

MIT’nin ‘35 Yılda Çözülemez’ Dediği Soru Çözüldü
MIT’nin ‘35 Yılda Çözülemez’ Dediği Soru Çözüldü

MIT’nin en az 35 yıl daha çözülemeyeceğini düşündüğü 20 yıllık soru, kendi kendine programlamayı öğrenen birisi tarafından çözüldü. ...