Chrome uzantısı kötü amaçlı yazılım olduğu için kaldırıldı, sekmeler kayboldu ! 2021

Chrome uzantısı kötü amaçlı yazılım olduğu için kaldırıldı, sekmeler kayboldu ! 2021

Belki de Google Play Store’dan biraz daha kötü, tarayıcı uzantıları için Chrome Web Mağazası, faydalı eklentiler olarak gizlenmiş kötü emelli yazılımları barındırmasıyla ün salmıştır. Google, bu potansiyel olarak zarar veren yazılımlar üzerindeki ilmiği sıkılaştırmaya başladı, ancak bir takım kötü niyetli kişiler aldatıcı taktikler oyunlarını hızlandırdı. Şimdi, bu kötü emelli yazılımlar, vaat ettikleri işlevleri sahiden sunarak, ancak üstüne tehlikeli kötü emelli yazılımlar ilave ederek kullanıcıları ikna ediyor. Google’ın vaziyeti nasıl ele aldığı sebebiyle büyük bir kargaşaya kapı aralayan Büyük Askıda vaziyet böyleydi.

The Great Suspender’ın aslında Chrome’un en büyük meselelerinden birini ele alması hemen hemen ironik. Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı, bilhassa de kullanıcıları çoklukla aynı anda düzinelerce sekme açtıkları için, bir hafıza domuzu olmakla ünlüdür. Google, Chrome’un etkin olmayan sekmeler için bellek kullanımını azaltmanın yollarını geliştiriyor, ancak The Great Suspender bu işlevi zati bir seneden fazla bir müddettir sunuyor.

Chrome

Ne yazık ki uzantı, geçen sene kullanıcıları izlemeye başlayan kötü emelli yazılım olarak da etiketlendi . Bir hayli haber kaynağı vaziyeti ele aldıktan sonra Google, uzantının oluşturduğu tehlikeler ile ilgili kullanıcıları uyarmaya başladı. Ne yazık ki, şimdi uzantıyı devre dışı bırakma ve kaldırma gibi sert eylemi nasıl gerçekleştirdi, ancak istemeden de kullanıcılara daha fazla mesele çıkarmış olabilir.

Büyük Askı, isminden da anlaşılacağı gibi, arka tasarıda boşta olan veya kullanılmayan sekmeleri erteler. Google, uzantıyı otomatik olarak kaldırdığında, bu sekmeler ulaşılamaz vaziyette kaldı. Başka bir söylemle, bu sekmeler, kullanıcıların onları geri almasının direk bir yolu olmaksızın pratikte kaybolmuştur.

Chrome uzantısı kötü emelli yazılım olduğu için kaldırıldı, sekmeler kayboldu !

Neyse ki, bu sekmelere tekrar ulaşmanın bir yolu var, ancak biraz çalışma gerektiriyor . Bu, uzantının benzersiz “klbibkeccnjlkjkiokjodocebajanakg” ile işaretlenmiş sekmeler için Chrome geçmişinde arama yapmayı ve sadece web sayfalarının gerçek irtibatlarını kopyalamayı içerir. The Great Suspender’ın düzinelerce sekmeyi kontrol altında tutmasına ihtiyaç duyan insanlar için bu yeniden de göz korkutucu bir görev olabilir.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Nokia Telefonların Güncelleme Tarihleri Açıklandı
Nokia Telefonların Güncelleme Tarihleri Açıklandı

Geçen yılın Eylül ayından bu yana cihazlarına Android 9.0 Pie güncellemesi yayınlayan HMD global, gelecekteki yol haritasını çizdi. ...

Lava Z93 Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı
Lava Z93 Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

Hint merkezli Lava International Z serisinin yeni üyesi Lava Z93'ü tanıttı. Telefon çift arka kamera kurulumuyla birlikte bir parmak okuyucuya da sahip. ...

Red Magic 3s, Tüm AnTuTu Rekorlarını Alt Üst Etti
Red Magic 3s, Tüm AnTuTu Rekorlarını Alt Üst Etti

Nubia'nın yeni oyuncu telefonu Red Magic 3s, AnTuTu'da ortaya çıktı. AnTuTu skorlarıyla bugüne kadarki rekorları alt üst etmeyi başaran Red Magic 3s, 5 Eylül'de Çin'in Şanghay kentinde...