Çin'de 5G devri başlıyor

Çin'de 5G devri başlıyor

Çinli telekom şirketleri, büyükşehirlerin bir çoğunda yarından itibaren 5G teknolojisinin kullanılmaya başlanaca

Çinli telekom şirketleri, büyükşehirlerin bir çoğunda yarından itibaren 5G teknolojisinin kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

Çin’in başlıca kamu telekom şirketleri China Telecom, China Unicorn ve China Mobile’dan yapılan açıklamaya göre, Pekin, Şanghay, Hangcou ve Guangcou gibi pek çok büyükşehire yarından itibaren 5G hizmetinin sunulacağını duyurdu.

Telekom şirketleri, 5G hizmet ve ücret tarifelerini yayımlarken aynı zamanda ülke genelinde yer alan 5G teknolojisine sahip olan 80 bin baz istasyonu kurulduğunu ve yıl sonuna kadar bu sayının 130 bini bulacağını ifade etti.

2019’un sonuna kadar 50’ye yakın şehirde 5G’nin faaliyete geçeceği bildirilirken, 5G’nin önümüzdeki yıl bütün ülkede kullanılmaya başlanacağı açıklandı.

Yüksek hıza sahip 5G, mobile oyunların daha akıcı şekilde kullanılmasına, yüksek hızda video konferans bağlantıları oluşturulmasına, otonom sürüş özelliğine sahip araçların kullanılmasına olanak sağlayacak.

Önerilen içerik:  Xiaomi, 100W hızlı şarjını kullanıma sunuyor

Diğer taraftan dünyada 5G’ye en çok yatırımı yapan ve yaygın 5G ağına sahip olan Çin’de hükümetin yurt dışı veri transferi konusunda ipleri sıkı tutması nedeniyle Çin hariç pek çok siteye giriş yapabilmek için sanal ağ (VPN) programları gerekecek.

Çin’de Facebook, YouTube, WhatsApp ve Twitter gibi yabancı sosyal paylaşım sitelerine erişimde problemler meydana geliyor.

Çin menşeili akıllı telefon üreticisi Xiaomi (Şiaomi) önümüzdeki yıldan itibaren 5G teknolojili yeni model piyasaya süreceğini duyurmuş, Huawei ise 5G ile uyumlu birkaç akıllı telefon modelinin tanıtımını yapmıştı.




Play Store'da Kısa Süreliğine Ücretsiz 10 Uygulama
Play Store'da Kısa Süreliğine Ücretsiz 10 Uygulama

Google Play Store'un pazartesi gününe özel gerçekleştirdiği indirimlerden, kısa süreliğine ücretsiz olan 10 uygulamayı derledik. ...

Apple'ın iOS 13 ile Birlikte Sunacağı Yepyeni Özellikler
Apple'ın iOS 13 ile Birlikte Sunacağı Yepyeni Özellikler

Apple, 3 Haziran'daki WWDC 2019 etkinliğinde işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtacak. En çok merak edilen konu ise şirketin iOS 13 ile birlikte hangi yeni özellikleri sunacağı. ...

Dünyanın ‘Ultra-Güvenli’ İlk Telefonu KATIM R01 ile Tanışın
Dünyanın ‘Ultra-Güvenli’ İlk Telefonu KATIM R01 ile Tanışın

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DarkMatter Grup, dünyanın ilk süper güvenli akıllı telefonu olan KATIM R01’i duyurdu. Telefon, zorlu saha şartlarına dayanacak şekilde üretildi. ...