Çin’de koronavirüs vakaları arttı, Türkiye’nin aşılarının gelişi ertelendi 2020

Çin’de koronavirüs vakaları arttı, Türkiye’nin aşılarının gelişi ertelendi 2020

Çin’in başkenti Pekin’de koronavirüs kaynaklı olay sayılarındaki ani artış hasebiyle acil vaziyet duyuru edilirken, Türkiye’nin tedarik etmeye hazırlandığı aşıların sonucuyla alakalı izah Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

Çin Komünist Partisi, başkentteki tüm mahallelerde “acil durum”a geçildiğini bildirdi. Virüsün görüldüğü yerleşim yerleri ve köylere giriş-çıkışlar kapatılacak.

Hareketliliğin arttığı tüm noktalarda denetim ve kontroller sıkılaştırıldı. Gelişmeler üzerine insanlar test2 esnasında uzun kuyruklar oluşturdu.

ÇİN’DE KORONAVİRÜS ALARMI: AŞILAR ERTELENDİ

Yeni sene kutlamaları ve dini etkinlikler iptal edilirken, üniversite talebelerinin Pekin’den ayrılmaması istendi.

Çin’de hal böyleyken gözler Türkiye’nin Sinovac’tan almaya hazırlandığı aşılara çevrildi. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den koronavirüs aşısı tedariğine ait Twitter hesabından aşıların görüntülerine yer verdiği bir paylaşım yaptı.

Aşıların ülkemize gelişinin ertelendiğini belirten Bakan Koca, paylaşımında şunları söyledi:

“Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 olayı nedeniyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu yüzden gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.”

The post Çin’de koronavirüs olayları arttı, Türkiye’nin aşılarının gelişi ertelendi first appeared on .




DJI, Aksiyon Kamerası Çıkaracak
DJI, Aksiyon Kamerası Çıkaracak

Drone şirketi DJI'ın aksiyon kamerası çıkarcağı iddia edildi. Bir zamanlar GoPro, aksiyon...

Affiliate Marketing (Satış ortaklığı) sistemi nedir?
Affiliate Marketing (Satış ortaklığı) sistemi nedir?

Satış ortaklığı sistemi dünyanın en büyük internetten para kazanma sistemlerinden biridir. Dünyada milyonlarca iSatış ortaklığı sistemi dünyanın en büyük internetten para...

iOS 13 ile Ses Kısma - Açma Ekranı Kaldırılacak
iOS 13 ile Ses Kısma - Açma Ekranı Kaldırılacak

Senelerdir iPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği özellik en sonunda kaldırılıyor. Ses açma - kısma ekranı artık ekranın ortasına pat diye gelmeyecek. ...