Çin’in oyun firması Yoozoo’nun CEO’su zehirlenerek öldürüldü 2020

Çin’in oyun firması Yoozoo’nun CEO’su zehirlenerek öldürüldü 2020

Çin medyada yayınlanan haberlere göre, ülkede hizmet veren oyun firması Yoozoo Games‘in CEO’su Lin Çi, 16 Aralık’ta aracıyla işten haneye dönerken aniden rahatsızlandı ve Şanghay’daki en yakın hastaneye gitti.

Yoozoo firması, her ne kadar CEO’nun ilk başka vaziyetinin kararlı olduğunu izah etse da daha sonra Lin’in can verdiği bilgisi paylaşıldı..

ZEHİRLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Hastanenin, polise Lin’in zehirlendiği istikametinde bilgi vermesi sonrası başlatılan tahkikat neticeninde, 39 yaşında olan CEO’nun, şirketteki bir çalışan tarafından zehirlendiği ortaya çıktı.

Polis ekipleri, yaptığı incelemelerin hemen peşinden çalışanın kimliğini belirlemeyi muvaffak oldu.

Lin’in, mevzubahis çalışanıyla mesele yaşadığı, işten çıkmaya zorlamak için aylığını düşürdüğü ve personelin bu yüzden yöneticisini zehirlediği belirtiliyor.

lin çi

Çin’in en zenginlerinin bulunduğu listeye göre, zehirlenerek öldürülen Lin “Dijital ekonomi öncüleri” listesinde bulunmuş, 1 milyar doları aşkın kişisel servetiyle son senelerde ülkenin dolar milyarderleri arasına girmişti.

Mobil platformlarda ürettiği oyunlarla bilinen Yoozoo, “Game of Thrones” temalı taktik oyunuyla oldukça popüler olmayı muvaffak olmuştu.

Polisin olayla alakalı soruşturması sürüyor.

The post Çin’in oyun firması Yoozoo’nun CEO’su zehirlenerek öldürüldü first appeared on .




Android Q ile Navigasyon Tuşları Standart Hale Gelecek
Android Q ile Navigasyon Tuşları Standart Hale Gelecek

Google Android Q üzerinde çalışmalarını sürdürürken, ortaya yeni bir detay daha çıktı. Android Q işletim sisteminde yenilecek olan navigasyon barı, tüm akıllı telefonlarda...

Huawei, 5G Altyapısını Norveç'te Kuramayabilir
Huawei, 5G Altyapısını Norveç'te Kuramayabilir

Birçok ülkede 5G altyapısını kurarken zorluk çeken Huawei, Norveç konusunda da engellerle karşılaştı. ...

Tüm zamanların ikincisi PlayStation 4 oldu
Tüm zamanların ikincisi PlayStation 4 oldu

PlayStation 4, bugüne kadar en çok satan oyun konsolları arasından sıyrılarak ikinci sıranın yeni sahibi oldu. SPlayStation 4, bugüne kadar en çok satan oyun konsolları arasından...