Clubhouse’a İlk Yasak Geldi! 2021

Clubhouse’a İlk Yasak Geldi! 2021

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ile arasında yaşanan ticari savaş ve koronavirüsün çıkış noktası olması hasebiyle gündemimizden düşmeyen Çin internet ile ilgili dışa açık olmayan bir ülke. Çin’de Google servislerine veya Facebook gibi sosyal medya platformlarına ulaşıma müsaade edilmiyor, Weibo gibi ülkeye ait platformlar kullanılmakta.

.

Clubhouse’a İlk Yasak Geldi!

.

Şu anda yalnızca iPhone ve iPad’de çalışan ve davetiye ile katılım sağlanan Clubhouse uygulaması son günlerde dünya genelinde ve ülkemizde popülaritesi artmış vaziyette. Uygulamayı yasaklayan ilk ülke ise Çin oldu.

.

Çin, Clubhouse Uygulamasını Yasakladı

.

Sansürden kaçmak için Clubhouse uygulamasını seçenek eden Çinli kullanıcılar, Uygur Türkleri ve Tayvan’ın bağımsızlığı gibi konuları tartışabilecekleri bir ortam hazırladı. Ancak yurttaşların sansürden kaçmak için uygulamaya akın etmesi, yasağın ne vakit geleceğini düşündürüyordu.

.

Düşünülen oldu ve Çin’deki çoğu şehirde şu anda VPN kullanmadan uygulamaya ulaşmak olanaksız. Önümüzdeki günlerde yasağın tüm ülke genelinde aktif hale gelmesi beklenirken, teknik tarafta yapılan kontroller direk devlet tarafından bir yasak uygulandığını doğrular vaziyette.

.

Clubhouse’a İlk Yasak Geldi!

.

Çinli sansür izleme ve geçici çözüm oluşturma grubu Greatfire.org, uygulamanın API’sinin Pekin saatiyle Pazartesi günü akşam 7 civarında engellendiğini saptadıklarını paylaştı. Aslında Çin hükümeti uygulamayı ilk çıktığı dönemlerde yasaklamıştı.

.

Clubhouse uzun bir müddettir Çin’deki App Store’da mevcut değildi. Hong Kong merkezli South China Morning Post’a göre, kullanıcılar internet üzerinden Clubhouse davetiyesi ve değişik ülkelere ait Apple kimlikleri satın alarak bu engeli geçiyordu.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Windows 10’daki “Turuncu Ekran Görüntüsü” Hatası Düzeltildi
Windows 10’daki “Turuncu Ekran Görüntüsü” Hatası Düzeltildi

Windows 10’unun son güncellemesinde ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcılar garip bir “turuncu ekran” hatası ile karşılaşmışlardı. Windows, bugün açıklama yapılarak...

En iyi arama kaydetme uygulamaları - Android 2020
En iyi arama kaydetme uygulamaları - Android 2020

Android arama kaydetme uygulamaları, akıllı telefonlarla yaptığınız görüşmelerinizi kaydetmek için oldukça işiniAndroid arama kaydetme uygulamaları, akıllı telefonlarla yaptığınız...

Elon Musk, en zenginler listesinde zirveyi Jeff Bezos’a kaptırdı 2021
Elon Musk, en zenginler listesinde zirveyi Jeff Bezos’a kaptırdı 2021

Geçtiğimiz hafta dünyanın en zenginler listesinde ilk sefer birinci sıraya yükselen SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın öncülüğü kısa sürdü. Elon Musk zenginler listesinde tekrar...