Cyberpunk 2077’nin lansman felaketi açıklandı – CD Projekt kurucu ortağı hepsini döktü 2021

Cyberpunk 2077’nin lansman felaketi açıklandı – CD Projekt kurucu ortağı hepsini döktü 2021

Oyun geçen ay piyasaya sürüldüğünden beri Cyberpunk 2077 konusunda rastgele bir şey okuduysanız veya izlediyseniz , oyunun bilhassa evvelki nesil konsollarda sahip olduğu meselelerin çoğunu duymuşsunuzdur. Oyunun vaziyeti, Sony’den seyrek görülen bir cevap verdi ve oyunu PlayStation Store’dan kaldırdı ve Microsoft ile beraber isteyen herkese para iadesi öneri etmeye başladı. Cyberpunk 2077’nin piyasaya sürülmesinin üzerinden bir aydan biraz fazla vakit geçti ve şimdi CD Projekt’in kurucu ortağı Marcin Iwiński, oyunda neyin yanlış gittiğini izah eden bir izah yaptı.

Beş dakikalık izah kısa bir müddet önce Twitter’da yayınlandı ve Iwiński, oyunun konsol sürümünün “karşılamasını istediğimiz kalite standardını karşılamadığını” kabul ederek açtı. CD Projekt’teki öncülük ekibi hesabına özür diledi ve oyunculardan, konsol sürümünde olanlar için şirketteki geliştirme ekiplerini suçlamamalarını istedi – daha ziyade, Iwiński bunun kendisinin ve CD Projekt idare heyetinin oyunu yayınlama kararı olduğunu söylüyor.

Iwiński’nin izahına daldığında, oyunun “kapsam açısından çok büyük” olduğunu ve büyük bir şehirde geçtiği için bilhassa donanım için vergi aldığını belirtiyor. Iwiński, emelin oyunun önce PC’de “destansı” görünmesini sağlamak ve hemen peşinden konsollar için tecrübesi küçültmek olduğunu izah ediyor. Bu başlangıçta yapılabilir gibi görünse de, Iwiński oyun içi akış sisteminin daimi olarak değiştirilmesi ve iyileştirilmesi gerektiğini ve oyun CD Projekt’i test2 ederken aslında oyuncuların yaşadığı bir hayli meselesi gözden kaçırdığını söylüyor. Iwiński’ye göre CD Projekt, Cyberpunk’ın sıfırıncı gün yamasında konsol sürümünde ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri sağlayabileceğine inanıyordu .

Iwiński, daha sonra, stüdyonun sıfır yamasındaki sürekli çalışması sebebiyle, konsol anahtarlarının piyasaya sürülmeden yalnızca birkaç gün öncesine kadar kullanılamayacağı ilk başta sadece PC anahtarlarının gözden geçiriciler tarafından kullanılabildiğini gören inceleme sürecini ele alıyor. Tüm bunlara haneden çalışmanın getirdiği zorlukları da ilave ettiğinizde, görünen o ki, CD Projekt Red’deki öncülük, oyunun konsol sürümüyle başa çıkabileceğinden daha fazlasını ısırdı.

Cyberpunk 2077'nin tanıtım yıkımı izah etti - CD Projekt kurucu ortağı hepsini döktü

Iwiński , yukarıda gördüğünüz zaman çizelgesini paylaşarak şirketin geleceğe yönelik tasarılarını Cyberpunk ile de ele aldı . Yama 1.1 ve Yama 1.2’nin bu sene başlarında büyük iyileştirmelerle geldiğini göreceğiz ve ardından şirket 2021’in geri kalanında oyun için aktüellemeler ve iyileştirmeler göndermeye devam edecek. Ayrı olarak bu sene oyun için fiyatsız DLC’ler de göreceğiz. Iwiński, 2021’de daha sonra gelecek vaat edilen yeni nesil konsol aktüellemesi ile – yılın ikinci yarısında gelmesi gerektiğini söylüyor.

CD Projekt öncülüğünün oyunun vaziyetiyle alakalı bu izahı yapması netlikle gerekiyordu, ancak sual, yalnızca Cyberpunk 2077’nin sahip olduğu gerçeğiyle yanmış hisseden konsol oyuncuları (ve daha az ölçüde PC oyuncuları) için bunun yeterli olup olmadığıdır. fakat bu arada bazılarının oyundan beklediği şey de bu değildi. CD Projekt netlikle önümüzdeki aylarda işini kesecek, ancak şu an için oyunda hayal kırıklığına uğramış herkes Iwiński’nin yukarıdaki izahının tamamını izlemeli.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Meike Sony Yeni Bütçe Lensi 85mm f/1.8'i Duyurdu
Meike Sony Yeni Bütçe Lensi 85mm f/1.8'i Duyurdu

Bugün duyurduğu yeni lensi ile Meike, piyasada kendisine daha çok payı almayı hedefliyor. ...

Samsung, Galaxy S10'un Yapay Zeka Yeteneklerini Açıkladı
Samsung, Galaxy S10'un Yapay Zeka Yeteneklerini Açıkladı

Samsung, Galaxy S10 ailesinde yapay zekanın kullanıcı deneyimini nasıl iyileştirdiğine dair bir açıklama paylaştı. ...

Microsoft, Halo Insider Programını Yayınlayacak
Microsoft, Halo Insider Programını Yayınlayacak

Halo: Master Chief Collection'un, bu yılın ilerleyen zamanlarında geleceği duyurulmuştu. Microsoft, şimdi de yeni çıkacak bu koleksiyonu iyileştirmek adına oyuncularla birlikte...