Dailymotion Türkiye Temsilcisi Atandı 2021

Dailymotion Türkiye Temsilcisi Atandı 2021

Sosyal Medya Yasası” tertip etmesi dahilinde, sosyal medya platformlarına temsilci atama zorunluğu getirildiği artık herkes tarafından biliniyor. Temsilci atamayanlara ikinci cezanın kesildiğini ve bir sonraki adımın reklam yasağı olduğunu sizlere duyurmuştuk. YouTube ve TikTok’un hemen peşinden Dailymotion Türkiye için temsilci atama kararı aldı.

.

Dailymotion Türkiye Temsilcisi Atandı

.

Sosyal Medya Yasası: Dailymotion Türkiye Temsilcisi Atandı

.

Eriştirme ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan yaptığı izahta ” TikTok’tan sonra Dailymotion’dan da güzel haber geldi. Türkiye’den günlük ulaşımı 1 milyondan fazla olan ülke dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan Dailymotion da Türkiye’de temsilci atadı. Daha temsilci atamayan sosyal ağlardan da en kısa vakitte aynı adımı bekliyoruz!” izahı yaptı.

.

Temsilci Atamayan Sosyal Medya Platformları İçin Süreç Nasıl İşliyor?

.

1 – Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına 10 milyon lira yönetimsel para cezası uygulanacak.

.

2 – Bu cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içinde de yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde sosyal ağ sağlayıcıya, bu kez 30 milyon lira idari para cezası kesilecek.

.

3 – İkinci defa verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülük de yerine getirilmezse Türkiye’de mukim vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilerin alakalı sosyal ağ sağlayıcısına reklam vermesi yasaklanacak. Verilen reklam yasağı kararı Resmi Gazete’de yayımlanacak.

.

Dailymotion Türkiye Temsilcisi Atandı

.

4 – Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren, 3 ay içinde ihtiyaç duyulan yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Müessesesi Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için sulh ceza hâkimliğine müracaat edebilecek.

.

5 – Müracaatın kabulüne ait hâkim kararının uygulanmasından itibaren, 30 gün içinde mevzubahis yükümlülüğün yerine getirilmemesi vaziyetinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Müessesesi Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 90’a kadar daraltılması için sulh ceza hâkimliğine başvurabilecek.

.

6- Sosyal ağ sağlayıcılar, bu süreçlerin nihayetinde bile Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul ederlerse, kendilerine o güne kadar kesilen yönetimsel para cezalarının dörtte biri tahsil edilecek, reklam yasağı kaldırılacak ve internet trafiği bant genişliğine yapılan müdahale de sonlandırılacak.

.

 

 

.

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




GoT'un Yeni Mobil Oyunu İçin Ön Kayıtlar Başladı
GoT'un Yeni Mobil Oyunu İçin Ön Kayıtlar Başladı

Televizyon tarihinin unutulmaz dizilerinden biri olan Game of Thrones’un hikayesi, Beyond The Wall mobil oyunu ile genişleyecek gibi gözüküyor. ...

PlayStation 4 İçin 7.0 Yazılım Beta Güncellemesi Yayınlandı
PlayStation 4 İçin 7.0 Yazılım Beta Güncellemesi Yayınlandı

Oyunseverlerin yoğun ilgi gösterdiği PlayStation 4 konsolu için yeni güncellemenin beta süreci başlatıldı. Bu yazılım güncellemesiyle birlikte kullanıcılar, 16 kişilik gruplar...

Fortnite World Cup’ın Tekler Şampiyonu: 16 Yaşındaki Bugha
Fortnite World Cup’ın Tekler Şampiyonu: 16 Yaşındaki Bugha

Fortnite’ın tarihinde ilk defa düzenlediği World Cup’ta tekler şampiyonasının kazananı belli oldu. 16 yaşındaki Kyle ‘Bugha’ Giersdorf, birinciliği ve 3 milyon dolarlık ödülü...