’de en iyi WhatsApp alternatifleri 2021

’de en iyi WhatsApp alternatifleri 2021

Popüler anlık iletileşme uygulaması WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla devreye alınacak saklılık ilkelerini duyurdu: Data paylaşımına müsaade etmek istemeyen kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacak. Kararın hemen peşinden en iyi WhatsApp alternatifleri için aramalar arttı.

Facebook, 6 sene önce WhatsApp’ı satın aldığında, şahsi verilerin sosyal medya devi ile paylaşılmasının an mevzusu olduğu biliniyordu. O gün WhatsApp’ın aktüellenmiş saklılık siyasetiyle geldi.

EN İYİ WHATSAPP ALTERNATİFLERİ

WhatsApp artık kullanıcıları yeni siyasetleri kabul etmeye veyahut iletileşme platformuna ulaşımını kullanmamaya zorluyor gibi görünüyor.

Facebook’un sahip olduğu platform, uçtan uca şifreleme ile fiyatsız bir uygulama olarak kalmaya devam ederken, diğer taraftan şahsi verileri toplayarak Facebook ve Instagram ile paylaşmak için kullanıcıların müsaadenini istiyor.

WHATSAPP ALTERNATİFLERİ LİSTESİ

Aynı zamanda WhatsApp’ın yeni sözleşmesi kimi ülkelerde geçerli olmayacak. Alakalı haberimize buradan erişebilirsiniz.

Neyse ki, mahremiyetlerini savunmak isteyenler için her şey bitmiş değil. Fossbytes‘ın haberine göre, tıpkı WhatsApp gibi hizmet veren ancak “kişisel verilerinize dokunmayan” birkaç güvenli iletileşme uygulaması bulunuyor.

1- SIGNAL

Signal, 2021’de gidilebilecek en iyi saklılık odaklı WhatsApp alternatifi olarak öne çıkıyor. Rastgele bir kullanıcı bilgisi toplamıyor ve tıpkı WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme sunuyor. Yeni bir profil oluştururken, tek sorduğu cep telefonu numaranız, ancak bu da profilinize bağlı değil. İletiler kendi kendini imha ediyor.

whatsapp alternatifleri

2- SESSION

Session’ın saklılık siyasetinin ilk satırında “Session hiçbir zaman kim olduğunuzu, kiminle konuştuğunuzu veya iletilerinizin muhtevanını bilmez.” ifadesi bulunuyor. Hassas meta verilerini azaltmaya odaklanan uçtan uca şifreli bir platform olması, onu her türlü gözetimden salt saklılık ve özgürlük isteyen kullanıcılar için 2021’deki en iyi WhatsApp alternatifleri arasında barındırıyor.

whatsapp alternatifleri

3- THREEMA:

WhatsApp gibi bir iletileşme uygulaması olan Threema, güvenliğe ciddi derecede ehemmiyet veriyor ve iletiler, paylaşılan dosyalar ve hem de vaziyet aktüellemeleri dahil tüm verileri şifreliyor. Bir hesap oluşturmak için bir e-posta adresi veya telefon numarası girmenizi dahi istemiyor. Bu, daha yüksek düzeyde bir anonimlik sunuyor.

whatsapp alternatifleri

4- iMESSAGE:

iPhone kullanıcıları halihazırda iMessage’a tanıdık ve bu, bildiğimiz gibi Apple’a özel bir uygulama. Ancak 2021’de en iyi Whatsapp alternatifleri konusundan söz ederken iMessage’ı unutmamak gerek. Nedeni oldukça kolay: Apple, saklılık oyununu diğerlerinden daha sıkı oynuyor.

iMessage maksimum saklılık için uçtan uca şifrelemeyi destekliyor. Apple, aletinizde iMessage’ı şifreliyor, böylelikle aletler arasında aktarım esnasında bile iletiler okunamıyor.

whatsapp alternatifleri

5- ELEMENTS:

Element’e önceden Riot veya Vector isimleri altında rastlamış olabilirsiniz. Uçtan uca şifrelemenin yanı sıra, merkezi olmayan depolama da sunuyor. Böylece kaydolduğunuzda, iletilerinizi barındırmak için bir sunucu seçiyorsunuz. Bunun için fiyatlı (çoğunlukla kuruluşlar için) ve fiyatsız seçenekler mevcut.

whatsapp alternatifleri

6- WICKR ME:

Ayrı olarak Wickr Me, Perfect Forward Secrecy (PFS) ile AES 256, ECDH521 ve RSA 4096 şifreleme algoritmalarını kullanarak uçtan uca şifreleme sunuyor. Anonim hesaplar oluşturmanıza ve sonsuza kadar var olmasını istemediğiniz kaybolan iletiler ve ilave eder göndermenize müsaade ediyor. İletinin müddeti dolduktan sonra tüm kullanıcı muhtevası aletten siliniyor.

whatsapp alternatifleri

7- VIBER:

Diğer taraftan Viber, 2021’de en iyi WhatsApp alternatifleri arasında olmaya devam eden en daha önceki iletileşme uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Viber’deki tüm iletiler uçtan uca şifreleniyor ve bir zamanlayıcıyla kendi kendini silme moduna ayarlanabiliyor.

Uygulama ayrı olarak bir sohbette diğer kullanıcının kimliğini saklı anahtarları değiştirerek doğrulamanıza yardımcı olan “Emin Kişiler” özelliği sunuyor.

WHATSAPP ALTERNATİFLERİ İÇİN UNUTULMAMASI GEREKENLER

Uzun lafın kısasına gelecek olursak, bu uygulamalar WhatsApp gibi bir takım istikametlerden WhatsApp’tan dahi daha iyi olan en iyi uygulamalar olarak öne çıkıyor.

Mevzubahis WhatsApp alternatifleri daha fazla saklılık sunsa da, 2021 seneninde yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. İletileşme uygulamalarında saklılık kavramı gün geçtikçe daha karmaşık hale geliyor. Bununla beraber daha fazla saklılık odaklı WhatsApp rakiplerini seçerek saklılığımızın ihlal edilmesini her vakit önleyebiliriz.

WHATSAPP AKTÜELLEMESİ NELER İÇERİYOR

Hesap Bilgileri

İletiler

İrtibatlar

Vaziyet Bilgisi

İşlem ve Ödeme Verileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Alet ve İrtibat Bilgileri

Konum Bilgileri

Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler

Kullanıcı Yakıntıları

WhatsApp’taki İşletmeler

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları

Üçüncü Taraf Hizmetleri

Toplanan veriler nasıl kullanılıyor?

Yan Hizmetler

Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

Müessesesel Etkileşimler

Aynı zamanda, bu listede olmayı hak eden bir uygulama olduğunu düşünüyorsanız, yorum bölümünde belirtebilirsiniz.

The post 2021’de en iyi WhatsApp alternatifleri first appeared on .




Elon Musk, Twitter Hesabının 'Saçmalık' Olduğunu Belirtti
Elon Musk, Twitter Hesabının 'Saçmalık' Olduğunu Belirtti

Elon Musk, Twitter hesabında durmadan bir koyun hakkında gönderiler paylaştıktan sonra, hesabının 'saçmalıktan ibaret' olduğunu belirtti. ...

Microsoft HoloLens 2.0'dan Yeni Görüntüler Sızdırıldı
Microsoft HoloLens 2.0'dan Yeni Görüntüler Sızdırıldı

Yeni HoloLens'i tanıtmasına günler kalan Microsoft, sızıntılarıyla tanınan WalkingCat'in radarına takıldı. ...

Google Asistan'a Yepyeni Bir Özellik Daha Geliyor
Google Asistan'a Yepyeni Bir Özellik Daha Geliyor

Google, geliştirdiği sesli sanal asistanıyla daha uzun konuşmaların gerçekleştirilebileceği yeni bir özelliği kısa süre içerisinde yayınlayacak. ...