Demon Slayer gişede Harry Potter’ı geride bıraktı 2021

Demon Slayer gişede Harry Potter’ı geride bıraktı 2021

Anime filmler son zamanda revaçta diyebiliriz. Öyle ki bunun son yansıması Harry Potter’ı geçen Demon Slayer oldu.

Yönetmen koltuğunda Japon yönetmen Haruo Sotozaki’nin oturduğu, geride bıraktığımız ekim ayı ortasında vizyona giren anime filmi Demon Slayer, koronavirüs salgınına karşın büyük bir muvaffakiyet ele geçirdi.

Demon Slayer, Japonya’nın bugüne kadar en yüksek kazanç yapan filmi olarak kayıtlara geçti. Film, 32.4 milyar Yen (takriben 2.5 milyar TL) bilet satışı gerçekleştirdiği.

Bu veriler gösteriyor ki film; Asya ülkesinde Harry Potter serisini, Titanic’i ve Spirited Away isimli filmin hasılatını geçerek birincilik koltuğunu devraldı.

DEMON SLAYER BAŞARISININ ARKASINDAKİ SIR: HİKAYESİ

Filmle alakalı ayrıntıları aktaran The Guardian, yapımın başarısının arkasında alaka çekici hikayesinin yattığını yazdı. Tanjiro’yu takip eden daha önceki moda bir kötülüğe karşı iyilik öyküsü anime filmin hikayesini oluşturuyor.

Tanjiro, ailesinin çoğunun katledilmesinin intikamını almak ve kız kardeşini kurtarmak için bir grup “acımasız” savaşçıya katılan genç bir çocuk rolünde bulunuyor. Daha sonra kız kardeşi de zalime dönüyor.

Bununla beraber, Haruo Sotozaki’nin yönettiği filmin başarısı, Japonya’daki salgının en kötü döneminde geldiği için daha da dikkat çekici.

Ülke pandeminin erken döneminde, başka bir deyişle nisan ve mayıs aylarında duyuru ettiği acil vaziyet ile enfeksiyonları oranla düşük tutmayı muvaffak oldu. Ancak son haftalarda tüm dünyada olduğu gibi Asya ülkesindeki olaylarda da bir artış mevzubahis.

Demon Slayer, 2016 seneninde manga serisi olarak izleyicilerinin beğenisine sunuldu. Söz konusu yapımı Netflix’te izlemenin olası olduğunu da anımsadalım.

Tayvan ve Tayland’daki sinemalarda gösterimde olan film, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve Kanada’da altyazılı ve dublajlı olarak 2021’in başlarında gösterime girecek.

The post Demon Slayer gişede Harry Potter’ı geride bıraktı first appeared on .




Avrupa'daki Tüm IPv4 Adresleri Tükendi
Avrupa'daki Tüm IPv4 Adresleri Tükendi

RIPE Ağ Koordinasyon Merkezi, son kalan IPv4 adres bloğunu tahsis etti. IPv4 adreslerinin tükenmesi ciddi sorunlara yol açabilir ve ağ operatörlerini IPv6 kullanımına teşvik edebilir. Evet...

Shopify, Yeni Mobil Uygulaması 'Shop'u Kullanıma Sundu
Shopify, Yeni Mobil Uygulaması 'Shop'u Kullanıma Sundu

E-ticaret üzerine çalışmalarını sürdüren Shopify, yeni mobil uygulamasını duyurdu. "Shop" olarak isimlendirilen bu mobil uygulama, tüketicilerin siparişlerini takip etmelerinin yanı...

Ninja, Gears 5'i Canlı Yayında Oynadı
Ninja, Gears 5'i Canlı Yayında Oynadı

Dünyaca ünlü oyuncu ve yayıncı Ninja, Microsoft'un önümüzdeki günlerde piyasaya süreceği yeni oyunu Gears 5'i oynayarak takipçilerine oyunu tanıttı. Ninja'nın dün gece itibarıyla...