DNS değiştirme: Windows DNS ayarları nasıl değiştirilir?

DNS değiştirme: Windows DNS ayarları nasıl değiştirilir?

Windows DNS ayarlarını değiştirme yöntemine geçmeden önce, isterseniz kısaca DNS’nin ne olduğundan bahsede

Windows DNS ayarlarını değiştirme yöntemine geçmeden önce, isterseniz kısaca DNS’nin ne olduğundan bahsedelim. Domain Name System ifadesinin kısaltılmış şekli olarak karşımıza çıkan DNS, bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir.

Sizin de bildiğiniz gibi, bütün web sitelerinin bir IP adresi vardır. İşte bu IP adresleri, internet servis sağlayıcınızı DNS sunucularında kayıt altına alınır.

Örneğin herhangi bir web sitesi engellendiğinde, o web sitesine ait IP adresi, internet sağlayıcınızın DNS sunucularında engellenir ve siz DNS değiştirmedikçe engellenen siteye giriş yapamazsınız.

Şimdi sizlerle birlikte Windows DNS değiştirme işleminin nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız.

1- Ekranın sağ altında yer alan internet simgesine sağ tıklayarak Ağ & internet ayarları‘na tıklayın. Veya dilerseniz Windows arama bölümüne ‘Ağ Durumu‘ yazarak çıkan sonuçtan aynı menüye gelin. Hemen aşağıda bulunan ‘Bağdanştırıcı özelliklerini değiştir’ seçeneğine girin.

Önerilen içerik:  Bitcoin Nedir ve Nasıl Alınır?
windows dns değiştirmeWindows DNS değiştirme – Ağ durumu ayarları

2- Karşınıza çıkan ekrandan, bağlı olduğunuz internet ağını bulun ve sağ tıklayarak Özellikler seçeneğine girin.

dns adresi nasıl değiştirilir

3- Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Buradan İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayın ve en sağdaki gibi DNS değiştirme ekranını açın.

dns ayarları

4- Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçenğini işaretleyin ve hemen alttaki satırlara kullanmak istediğiniz DNS adreslerini yazın. Çıkarken ayarları doğrula seçeneğini işaretleyin ve Tamam seçeneğine tıklayın.

windows 10 dns değiştirme

EN HIZLI VE EN GÜNCEL DNS ADRESLERİ 2020

Diyelim ki yukarıdaki maddeleri uygulayarak DNS adresi değiştirme ekranına geldiniz. Peki ilgili DNS satırlarına ne yazmanız gerekiyor? Sizler için bunu da araştırdık ve güncel dns adreslerinin olduğu bir içerik hazırladık.

En hızlı ve en güncel DNS adresleri – 2020 isimli yazımızda, birçok güncel dns adresini bulabilir ve kullanabilirsiniz.




Anker, MWC 2019'da Ürünlerini Tanıttı
Anker, MWC 2019'da Ürünlerini Tanıttı

Çin merkezli popüler marka Anker, MWC 2019'u verimli geçiren şirketlerden biri olmayı başardı. ...

Dünyayı Fethedecek Google Fuchsia OS Hakkında 7 Önemli Detay
Dünyayı Fethedecek Google Fuchsia OS Hakkında 7 Önemli Detay

5G gibi köklü değişiklikler yeni ihtiyaçları ortaya çıkartıyor; Google’un bir süredir suyunu kaynattığı işletim sistemi Fuchsia OS geliyor. Hem telefonlarda hem de bilgisayarlarda,...

Turkcell İkinci El Telefonlarınızı Satın Almaya Başladı
Turkcell İkinci El Telefonlarınızı Satın Almaya Başladı

Turkcell, ikinci el telefonları satın aldığı yeni bir hizmet başlattı. Başlatılan bu hizmet kapsamında Turkcell, tüketicilerin ikinci el iPhone veya Samsung cihazlarını alıyor. Satın...