Donald Trump Sosyal Medya Platformu Kuracak 2021

Donald Trump Sosyal Medya Platformu Kuracak 2021

Geçtiğimiz günlerde Donald Trump‘ın izahları üzerine AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Kurultay Binasının Trump destekçileri tarafından basılması ve devamındaki olaylar, uzun vakit gündemden düşmeyecek gibi duruyor. Sosyal medya üzerinden yaptığı izahlar sonrası Twitter tarafından hesabına ulaşım engeli getirilmesine sinirlenen Trump, POTUS hesabından bir dizi izahta bulundu. İzahlara göre Donald Trump, kendi sosyal medya platformunu oluşturmayı tasarılıyor.

.

Donald Trump Sosyal Medya Platformu Kuracak

.

Potus hesabından yayınlanan gönderiler, birkaç dakika sonra Twitter tarafından kaldırıldı.

.

Kısıtlamalardan Sıkılan Donald Trump, Kendi Sosyal Medya Platformunu Kuracak

.

Donald Trump, şahsi Twitter hesabı askıya alındıktan saatler sonra @POTUS hesabından bir dizi izahta bulundu. Trump yasakla alakalı, “Bunun olacağını uzun vakittir hissediyordum.” ifadesini kullandı. İfadelerinde “Çeşitli sitelerle görüşüyoruz ve yakın vakitte büyük bir ilan yapacağız. Bu arada yakın gelecekte kendi platformumuzu oluşturma ihtimallerine da bakacağız. Suskun olmayacağız!” şeklinde çağrıda bulundu.

.

Twitter’ı özgür bir platform olmamakla suçlayan Donald Trump, şirketin kökten sol gündemi desteklediğini dile getirdi ve bizi izlemeye devam edin sözleri ile izahına bitirdi. Bir hayli sosyal medya platformundan yasaklanan Donald Trump, kendisine göre sosyal medya platformu kurma ile ilgili haklı. Ancak büyük teknoloji şirketleri kurultay binasının basılmasının hemen peşinden Trump’ın, destekçilerini daha fazla şiddete teşvik edeceğini düşündüler.

.

Donald Trump Sosyal Medya Platformu Kuracak

.

Twitter’daki Tartışmalardan Başka Neler Oldu?

.

Donald Trump’ın iştirak etmeyi tasarıladığı diğer siteler, yaptığı izahta yoktu. Ancak Trump yanlısı sosyal medya uygulaması Parler, kısa müddet içerisinde bir takım problemler ile karşılaştı. Aynı gün Google, Trump yanlısı kullanıcıların Parler üzerinden şiddet çağrısı yaptığı gerekçesi ile uygulamayı Play Store’dan çekti. Google yaptığı izahta, “Devam eden ve acil olan bu kamu güvenliği tehdidinin ışığında, bu meseleleri çözene kadar uygulamayı erteliyoruz” diye konuştu.

.

Tüm bu sosyal medya platformlarına ek olarak Donald Trump yanlısı bir Discord sunucusu olan TheDonald.win, bir gün evvel akşam bir Discord operatörü tarafından kapatıldı. Discord yaptığı izahta, “Discord’un her türlü nefret ve şiddete karşı kullanılmasına karşıyız.” diye belirtti.

.

 

 

.

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




WhatsApp'taki karanlık mod yine ortaya çıktı
WhatsApp'taki karanlık mod yine ortaya çıktı

Son zamanlarda birçok mobil uygulamada kullanılan karanlık mod veya diğer bir adıyla gece modu özelliği, çok yakSon zamanlarda birçok mobil uygulamada kullanılan karanlık mod veya diğer...

Yeni Android Q, iPhone X Tarzı Jestlere Sahip Olacak (Video)
Yeni Android Q, iPhone X Tarzı Jestlere Sahip Olacak (Video)

Google’ın jest tabanlı olarak kullanılan kullanıcı arayüzü, iPhone X’un izinden giderek düğmelerin yerine jestleri koyuyor. ...

Milyonlarca Işık Yılı Uzaktaki Galaksi Kümeleri Görüntülendi
Milyonlarca Işık Yılı Uzaktaki Galaksi Kümeleri Görüntülendi

Kullandığımız teknolojilerle gitmemizin mümkün bile olmadığı uzaklıklardaki galaksiler, ne var ki insanlarda fazlasıyla ilgi uyandırıyor. Yeni bir yapay zekâ teknolojisi ise bu...