Dört yaşındaki Galli kız sahilde dinozor ayak izini keşfetti 2021

Dört yaşındaki Galli kız sahilde dinozor ayak izini keşfetti 2021

Bilim insanları her vakit dinozorlar ile ilgili daha fazla bilgi arıyorlar, zira kimi ayrıntıları zati mevcut olan fosillerden ayırt etmek zor olabilir. Galler’den dört yaşında olan bir kız, son derece iyi savunmuş bir dinozor ayak müsaadesi keşfettiğinde babası ve köpeğiyle beraber sahildeydi. Fosilleşmiş ayak izi o kadar iyi savunmuştur ki, dünyanın dört bir yanındaki paleontologlar onu incelemekten heyecan duymaktadır.

Ayak müsaadesi keşfeden küçük kız Lily Wilder’dır ve bulguyu Güney Galler’deki Bendricks Körfezi yakınlarında yaptı. Ayak izinin 220 milyon sene önce kaldığı düşünülüyor. Küçük kızın annesi, kızın ayak müsaadesi omuz hizasındaki alçak bir kayanın üzerinde gördüğünü söyledi.

Dört yaşındaki Galli kız sahilde dinozor ayak müsaadesi keşfetti

Küçük kızın annesi, bulgu için heyecanlandığını ancak ne kadar şaşırtıcı olduğunu anlamadığını söylüyor. Kız ve babası sahildeyken ayak izinin resimlerini aile ile paylaştı. Büyükanne onları daha fazla araştırma için mahalli uzmanlara erişmeye teşvik etti.

Bilim insanları, 3,9 inç boyutundaki ayak izinin tam olarak hangi tür dinozorun bıraktığını belirlemenin olanaksız olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, ayak müsaadesi bırakan dinozorun muhtemelen takriben 29,5 inç uzunluğunda ve yaklaşık sekiz fit uzunluğunda olduğuna inanıyorlar. İki arka ayak üzerinde yürüyen ve diğer küçük hayvanları ve haşereleri avlayan kuyruğu olan ince bir yaratık olduğuna inanıyorlar.

Dört yaşındaki Galli kız sahilde dinozor ayak müsaadesi keşfetti

Ayak izi bir grallator olarak bilinir ve bilim insanlarının dinozorların nasıl yürüdüğü hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olabilir. Ayak izi ile ilgili çok heyecan verici olan şey, ne kadar iyi savunmuş olmasıdır. Araştırmacılar, adalelerin her ayrıntınını ve eklemlerin ayağın neresinde olduğunu görebildiğinizi söylüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde de benzer ayak izleri keşfedildi, ancak Galler’de bunlarla eşleşen fosilleşmiş kemikler yok. Fosil, bölgeden güvenli bir şekilde çıkarıldı ve Cardiff Milli Müzesi’ne götürülecek.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Yeni cüce gezegen adayı 'Hygiea' ile tanışın
Yeni cüce gezegen adayı 'Hygiea' ile tanışın

Mars ve Jüpiter arasındaki Asteroid kuşağında bulunan Hygiea Asteroid’ne gökbilimciler “cüce gezegenMars ve Jüpiter arasındaki Asteroid kuşağında bulunan Hygiea...

Google, Güvenlik Açığı Bulunan Telefonların Listesini Yazdı
Google, Güvenlik Açığı Bulunan Telefonların Listesini Yazdı

Google, Android alt yapısını kullanan bazı cihazlarda güvenlik açığı bulduğunu açıkladı. Birçok farklı markanın telefonlarındaki bu güvenlik açığının aslında Aralık 2017...

Samsung Galaxy A60'ın Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı
Samsung Galaxy A60'ın Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Samsung'un 2019 model Galaxy A serisindeki en iddialı akıllı telefonlardan biri olacak Galaxy A60'ın teknik özellikleri sızdırıldı. Bir Samsung bayiine ait ürün katalogunda görülen...